Η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και τα Εκπαιδευτήρια, ο όμιλος Παραπολιτικών και ο ΟΣΦΠ στο πλευρό των πλημμυροπαθών αδελφών μας.

Η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και τα Εκπαιδευτήρια, ο όμιλος Παραπολιτικών και ο ΟΣΦΠ στο πλευρό των πλημμυροπαθών αδελφών μας.

Την έμπρακτη αγάπη τους στους πλημμυροπαθείς αδελφούς μας της Μάνδρας  Αττικής που επλήγησαν πρόσφατα,  έδειξαν η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς (Ο.Σ.Φ.Π.), με την επίδοση, τις ημέρες των Χριστουγέννων, δύο επιταγών συνολικού χρηματικού ύψους 15.000 ευρώ, τα οποία παρέλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.Κωνσταντίνος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ.Προκόπιο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, κατά την διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης Εκδήλωσης των Εκπαιδευτηρίων της τοπικής μας Εκκλησίας,  προσφέροντας προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεγάρων επιταγή των 5.000 ευρώ εκ μέρους της τοπικής μας Εκκλησίας, αναφέρθηκε στο πνεύμα ενότητος που συνδέει όλα τα μέλη της Εκκλησίας μας. «Αυτό υποδηλώνει η κοινωνία των Επισκόπων: την ενότητα του Σώματος του Χριστού. Δεν είμεθα αποκεκομένοι ο ένας από τον άλλο, αλλά είμαστε ένα σώμα με κεφαλή τον Σωτήρα και Λυτρωτή Χριστό», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον Μητροπολίτη Μεγάρων, τόνισε πως «έχουμε κοντά μας έναν δικό μας άνθρωπο, ένα παιδί του Πειραιά μας»,  «ο οποίος ήλθε για να Ευλογήσει αυτή την προσπάθεια, και για να ενισχυθεί αυτό το έργο, το έργο του Ευαγγελισμού των νέων ψυχών».

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ προς τον κ.Γιάννη Κουρτάκη «ο οποίος με τον όμιλο των Παραπολιτικών υποστηρίζει, διακονεί και μας χαρίζει μία ουσία της Δημοκρατίας μας» αποτελώντας ένα ορόσημο σε αυτή την δημοκρατία που μας χάρισε ο Θεός.

«Τον ευχαριστούμε για την μεγάλη του προσφορά στην Πειραϊκή κοινωνία και βέβαια στην Μητρόπολή μας» είπε, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του και στον άνθρωπο που μεταφέρει «την αγάπη, τη στοργή, την διαχρονική στήριξη του Προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, του Βασίλη Βασιλειάδη, ο οποίος σήμερα έρχεται εδώ όχι μόνο για να χαρεί με τα παιδιά μας, για να δηλώσει ότι ο Ολυμπιακός… έρχεται για να προσφέρει και αυτός, όπως και Μητρόπολή μας, ένα ελάχιστο, μικρό και ασήμαντο, αλλά πνευματικά μεγάλο, δώρο στα παιδιά και τους ανθρώπους της Μάνδρας που δοκιμάστηκαν από αυτή την φοβερή και τρομερή καταιγίδα και πλημμύρα». «Για αυτόν ακριβώς το λόγο σήμερα θα προσφέρουμε ένα ελάχιστο συμβολικό ποσό για την ανακούφιση των πληγέντων αδελφών μας», συμπλήρωσε.

Στην συνέχεια το λόγο έλαβε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ κ.Γιάννης Κουρτάκης, ο οποίος μετέφερε την εμπειρία που είχε, κατά την επίσκεψή του με τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, στην περιοχή της Μάνδρας από την πρώτη στιγμή της καταστροφής. «Εάν κάποιος παρακολουθεί από τους τηλεοπτικούς δέκτες και τα μέσα ενημέρωσης την εικόνα ενός δράματος, ενδεχομένως το βράδυ να μπορεί να κοιμάται πιο εύκολα» είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: «Την ημέρα που βρέθηκα σε αυτή την πόλη, επιστρέφοντας στο σπίτι μου ήθελα με τις λιγοστές δυνάμεις που διαθέτω, να προσφέρω σε αυτή την πόλη. Βρήκα σε αυτήν την σκέψη μου έναν διαχρονικό σύμμαχο που είναι η δική μας Εκκλησία και ο Σεβασμιώτατος Σεραφείμ. Σε μια σύντομη κουβέντα είπαμε να ενώσουμε δυνάμεις, γιατί σε αυτές τις δύσκολες εποχές… θα πρέπει να ρίχνουμε όλοι φως, προκειμένου να απαλύνουμε τον πόνο και να δίνουμε λύσεις στα πολλά αδιέξοδα που δημιουργεί, δυστυχώς, η κοινωνία μας».

Τέλος, ευχαριστώντας από καρδιάς όλους όσοι βοήθησαν σε αυτό τον σκοπό, ανακοίνωσε πως μέσω της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, θα προσφερθούν στην Ιερά Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος δύο (2) τόνοι τρόφιμα.

Ακολούθως κλήθηκε ο Γενικός Διευθυντής του Σταδίου Καραϊσκάκη κ.Βασίλης Βασιλειάδης, ο οποίος παραδίδοντας επιταγή των 10.000€ προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεγάρων κ.Κωνσταντίνο, μίλησε και εκείνος για την προσωπική εμπειρία που έχει τις τελευταίες ημέρες, από τις σχεδόν καθημερινές επισκέψεις του στην περιοχή της Μάνδρας.

Με έντονη συγκίνηση αναφέρθηκε επιγραμματικά στις ενέργειες του κ.Βαγγέλη Μαρινάκη και της ΠΑΕ Ολυμπιακός, οι οποίοι βρέθηκαν στους πληγέντες από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας. «Μέχρι στιγμής έχουν ξοδευθεί 560.000€. Η εντολή του ηγέτη μας Βαγγέλη Μαρινάκη είναι να ξοδευτούν όσα χρειάζονται, αρκεί οι Μανδραίοι να ξαναβρούν το δρόμο τους. Και θα είμαστε εκεί Σεβασμιώτατε για όσο χρόνο μας έχουν ανάγκη οι Μανδραίοι, είτε είναι Χριστούγεννα, είτε είναι Πρωτοχρονιά, είτε είναι σαββατοκύριακα», υπογράμμισε.

Τέλος, το λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.Κωνσταντίνος ο οποίος σημείωσε πως η χαρά που του έχει χαρίσει έμφυτη ο Θεός, «έχει φύγει, έχει δραπετεύσει από την ψυχή μου, από την ζωή μου, από την καθημερινότητά μου. Δεν μπορεί να καταλάβει κανείς το δράμα της πόλεως της Μάνδρας και των κατοίκων της, εάν δεν είναι παρών και δεν ζήσει από κοντά την καταστροφή και αυτό το δράμα. Πολύ το είπανε Θεομηνία. Αρνούμαι αυτή τη λέξη. Δεν είναι Θεομηνία. Δεν Εκδικείται ο Θεός. Τα ανθρώπινα λάθη, η φύση τα γυρίζει εναντίον μας» επεσήμανε.

Με αισθητή την συγκίνησή του τόνισε πως «είναι ένας μεγάλος πειρασμός που έχει ένα όνομα: λάσπη. Παντού λάσπη. Σχεδόν σαράντα μέρες έχουν περάσει και ακόμη βγάζουμε λάσπες. Οι άνθρωποι δεν θέλουν τόσο τρόφιμα ή ρουχισμό. Θέλουν γαλότσες, φτυάρια, σκούπες και είδη καθαριότητος, γιατί το κοκκινόχωμα που έχει πλημμυρίσει την πόλη της Μάνδρας ακόμη να φύγει και να καθαριστεί».

«Όμως ο Θεός, όπου δίδει τον πειρασμό, δίδει και την έκβαση», είπε στη συνέχεια αναφερόμενος σε ένα γεγονός το οποίο οι κάτοικοι της Μάνδρας το απέδωσαν σε Θαύμα της Παναγίας της Γοργοεπηκόου. « Εάν αυτή η καταστροφική Πλημμύρα της λάσπης γινόταν 1 ώρα μετά, θα έβρισκε όλα τα παιδιά μας στο δρόμο και δεν θα υπήρχε παιδί σήμερα στην Μάνδρα, αλλά όλες οι οικογένειες θα θρηνούσαν, γιατί θα είχαν πνιγεί μέσα στους τόνους της λάσπης πηγαίνοντας στο σχολείο τους. Εάν 1 ώρα μετά γινόταν αυτό, όλα τα παιδιά θα ήταν στο δρόμο για το σχολείο…. Αυτό λοιπόν το θαύμα ζούμε σήμερα στην Μάνδρα» είπε ο κ.Κωνσταντίνος, ευχαριστώντας θερμότατα τόσο τον Σεβασμιώτατο αδελφό του, Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ, όσο και κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και τους συνεργάτες του «οι οποίοι στέκονται συμπαραστάτες στο δράμα που περνάει ο λαός μας».

Τέλος επεσήμανε πως «αυτή η αγάπη, η αγάπη του Χριστού, που πάντα προσφέρει, με φέρνει απόψε κοντά σας, όχι τόσο για τις επιταγές που είναι αξιόλογες και τις έχουμε πολύ ανάγκη, όσο για το γέμισμα της καρδιάς μας, της παγωμένης καρδιάς μας, της καρδιάς μας που πονάει, της καρδιάς μας που υποφέρει. Και απόψε ο αδελφός μου, με όλους εσάς τα πνευματικά του παιδιά, θέλει να μας στηρίξει, να μας δυναμώσει και να μας πει ότι η αγκαλιά του Πειραιώς και των Πειραιωτών είναι ανοικτή και γεμάτη ζεστασιά και αγάπη για εμάς». 

Νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, αναφερόμενος στην Χριστουγεννιάτικη Εορταστική Εκδήλωση των Εκπαιδευτηρίων της τοπικής μας Εκκλησίας, συνεχάρη το Διοικητικό και διδακτικό προσωπικό για την διακονία και προσφορά τους στα παιδιά, που είναι «το αύριο της Εκκλησίας, της Πατρίδος και του Γένους μας, μας οδηγούν, μας διδάσκουν, μας φωταγωγούν με την ωραιότητα της Χριστού Γεννήσεως, σε μια βαθιά αντιηρωική και τραγική εποχή πολλών εκπτώσεων και κρίσεων», όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε. 

Αναφερόμενος στο μεγάλο μήνυμα των Χριστουγέννων τόνισε πως «ο άνθρωπος ενώνεται υπαρξιακά με το Θεό και πως εάν ο Χριστός δεν είχε Σαρκωθεί θα ζούσαμε μέσα στον παναγισμό, δεν θα υπήρχαν ιδεώδη ούτε ο πολιτισμός όπως τον γνωρίζουμε  και κυρίως «η κοινωνία μας με τον ζωντανό Θεό».

«Η Γέννηση του Χριστού είναι το μεγαλύτερο γεγονός της παγκόσμιας ιστορίας, γιατί αποθεώνει και απογειώνει τον άνθρωπο» υπογράμμισε, ενώ αναφερόμενος στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και το έργο τους τόνισε:

«Ο Θεός μας χάρισε τα παιδιά μας και εμείς του τα αντιπροσφέρουμε μέσα από την εκπαιδευτική μας διαδικασία για τα καταρτίζει Εκείνος και να τα φωτίζει και να τα ολοκληρώνει, να τα χαριτώνει και να τα εμπνέει, να τα οδηγεί και να είναι ελεύθεροι, ολοκληρωμένοι , γνήσιοι, αυθεντικοί και αληθινοί άνθρωποι. Να τα χαιρόμαστε όλοι μας και να αποθέτουμε στα δικά τους ζωντανά λειτουργημένα και αγιασμένα χέρια, τα γεμάτα αθωότητα και αγάπη, τα οράματα και τους όλους μας πνευματικούς και άλλους αγώνες, για να προχωρήσουν εκείνα μπροστά και να είναι πάντοτε υπό την σκέπη του Σταυρού, υπό την σκέπη του Γεννηθέντος Χριστού».

Τέλος ευχαρίστησε τους γονείς και τους κηδεμόνες που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία.  «Τα παιδιά μας όταν έχουν μέσα στις καρδιές τους Χριστό και Ελλάδα, είναι ελεύθερα γενναία και δίκαια και μπορούν να αντιμετωπίσουν, αντιστεκόμενα, κάθε είδους πονηρό σχεδιασμό… που επιδιώκει την αναξιοπρέπεια και την ευτελισμό των ανθρωπίνων ιδεωδών», υπογράμμισε.

Ανάμεσα στους περισσότερους από 1.000 θεατές ήταν ο Γενικός Διευθυντής των Παραπολιτικών κ.Παναγιώτης Τζένος, ο Αρχισυντάκτης της Εφημερίδος κ.Θανάσης Φουσκίδης καθώς επίσης και οι Ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Παπ Σισέ και Πάρης Ντουμάνης οι οποίοι έδωσαν τις ευχές τους για το Άγιο Δωδεκαήμερο.

{module Article_1206}