Η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του βοηθού γραμματέα της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς από τον Σεβασμιώτατο κ.Σεραφείμ.

Η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του βοηθού γραμματέα της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς από τον Σεβασμιώτατο κ.Σεραφείμ.

Στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων που βρίσκεται στην περιοχή του Καραβά Ιερούργησε σήμερα Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος τέλεσε και την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του βοηθού γραμματέα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς π.Δημητρίου Σεκαδάκη.

Ο π.Δημήτριος  στην σύντομη προσλαλιά του λίγο πριν την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του αναφέρθηκε σε ένα απόσπασμα από την, εκ βάθους καρδίας, προσευχή του μακαριστού γέροντος Ευσεβίου Βίττη ως υπόμνηση στον ίδιο για την ταπείνωση που οφείλει να δείχνει ο Ιερέας ως διάκονος του Ευαγγελίου και ως υπηρέτης του λαού του Θεού.

Δοξολόγησε τον Πανάγιο Θεό μας για την δωρεά της Ιερωσύνης, ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ για την τιμή της χειροτονίας καθώς και όλους όσοι διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην ιερατική του κλίση. Τέλος, παρακάλεσε όλους να προσεύχονται ούτως ώστε η Ιερωσύνη του «να έχει έμπνευση, ενθουσιασμό και να μην γίνει ποτέ άχθος, συνήθεια και αγγαρεία».

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τον π.Δημήτριο υπογράμμισε πως «η Ιερωσύνη είναι αυτό το μέγα θαύμα, το μέγα διακόνημα, το μέγα λειτούργημα που αρπάζει ψυχές από τη γη και τις μεταθέτει στον ουρανό», επισημαίνοντάς του παράλληλα πως θα αξιωθεί να κρατήσει στα χέρια του τον Δημιουργό της ζωής, γεγονός που ακόμα και οι Άγγελοι αδυνατούν να πράξουν.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν, ζώντες και κεκοιμημένους, στο να ανοίξουν τα εφηβικά του μάτια στο δρόμο της πραγματικής ζωής και όσους συνέβαλαν στην κατά Θεόν πρόοδό του, ευχόμενος ταυτόχρονα να χαρεί την Ιερωσύνη του.

Ο νέος Πρεσβύτερος τυγχάνει Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής και της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι πατέρας τεσσάρων τέκνων και θα υπηρετήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου, συμπολιούχου Δραπετσώνας.