Ο εορτασμός για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον Πειραιά (φωτογραφίες και video).

Ο εορτασμός για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον Πειραιά (φωτογραφίες και video).

Με κάθε επισημότητα και με την λαμπρότητα που αρμόζει στην σημερινή ημέρα τιμήθηκε η Εορτή της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη του Πειραιά.

Στις 11:30 το πρωί, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς εψάλη η πανηγυρική Δοξολογία για την Εθνική μας επέτειο, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ και με την παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλεώς μας.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων ενώπιων του ηρώου του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στον πεζόδρομο Δραγάτση παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Πειραιά και κατάθεση στεφάνων.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση στο κέντρο της πόλεως στην οποία, κατά κοινή ομολογία, ξεχώρισαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, όπου παρέλασαν αντιπροσωπείες από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης του σχολείου μας (Δημοτικό σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο). Τα παιδιά μας, παρελαύνοντας με άψογο βηματισμό, με καμάρι και με υπερηφάνεια για τους ήρωες του έπους του 1940, τίμησαν με αυτό τον τρόπο την μνήμη τους, ευχαριστώντας τους για όσα πρόσφεραν στην πατρίδα μας.