Εόρτια Χριστουγεννιάτικα δέματα από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς στους φτωχούς και άνεργους αδελφούς μας

Εόρτια Χριστουγεννιάτικα δέματα από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς στους φτωχούς και άνεργους αδελφούς μας

Την Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014, στον Άγιο Νικόλαο Πειραιώς ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μοίρασε περί τις 6.500 σακούλες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης και 20 τόνους μήλα και ακτινίδια σε αναξιοπαθούντες αδελφούς μας ενόψει των ημερών του Αγίου Δωδεκαημέρου. Ο αριθμός αποτελεί νέο αρνητικό ρεκόρ για την Μητροπολιτική μας περιφέρεια και αντικατοπτρίζει την δυσχερή πραγματικότητα που έχουν περιέλθει οι αδελφοί μας καθώς και τον αγώνα που κάνει η Μητρόπολη μας για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε αυτές τις καταστάσεις.

Στην δράση αυτή της Μητροπόλεώς μας παρευρέθηκε από νωρίς το πρωί και συμμετείχε στη διανομή των τροφίμων και ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στην σύντομη ομιλία του αλλά και στις δηλώσεις του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα οποία ήταν παρόντα, αναφέρθηκε στο Φιλανθρωπικό Έργο της τοπικής μας Εκκλησίας και στους πενιχρούς πόρους τους οποίους διαθέτει. Παράλληλα ευχαρίστησε τον κ. Μώραλη για τη διαχρονική και ουσιαστική στήριξή του στο κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Μώραλης δήλωσε: “Οι ημέρες των Χριστουγέννων είναι ημέρες χαράς αλλά είναι και ημέρες προσφοράς και αγάπης. Η Μητρόπολη Πειραιώς αναλαμβάνει συχνά τέτοιους είδους πρωτοβουλίες. Σήμερα βοηθάμε τους Πειραιώτες που έχουν ανάγκη σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα και για τον Πειραιά ειδικότερα, καθώς πολλοί συνδημότες μας έχουν ανάγκη. Και εμείς ως Δήμος αλλά και η Μητρόπολη Πειραιώς δείχνουμε έμπρακτα τη θέληση μας για προσφορά. Είμαστε υπερήφανοι για την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και για τον Μητροπολίτη μας. Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία.

Στη συνέχεια τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου της Μητροπόλεως μας έδωσαν ένα τόνο χαράς, ψάλλοντας τα κάλαντα και διάφορους εόρτιους ύμνους. Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος μοίρασε δέματα στους παρευρισκομένους, συνομίλησε μαζί τους και τους παρότρυνε να συνεχίσουν τον αγώνα τους με υπομονή και πίστη στον Θεό.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τις παρουσιάσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

{module GalleryPowerPlay_873}