Ευλογία Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας στο Γηροκομείο Πειραιώς

Ευλογία Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας στο Γηροκομείο Πειραιώς

Την πρωτοχρονιάτική Βασιλόπιτα του Γηροκομείου Πειραιώς Ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε επιγραμματικά στο σημαντικό έργο του Γηροκομείου, το οποίο αποτελεί στολίδι για την πόλη του Πειραιά και την ευρύπτερη περιοχή, υπογραμμίζοντας την άριστη συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, αλλά και όλους τους τοπικούς φορείς.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος είναι Πρόεδρος της εφορείας του ιδρύματος, ευχαρίστησε τόσο τα μέλη του Συμβουλίου για την αφιλοκερδή και άριστη συνεργασία όσο και το προσωπικό για την παροχή φροντίδας, αγάπης και στοργής προς τους τροφίμους.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Ιωάννης Μώραλης, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο και τους συνεργάτες του για τον υποδειγματικό τρόπο λειτουργίας του Γηροκομείου Πειραιώς, κάνοντας αναφορά στο κοινωνικό έργο και στις άριστες προσφερόμενες υπηρεσίες στους περιθαλπόμενους, ενώ ταυτόχρονα δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει να συμπαραστέκεται και να ενισχύει με κάθε δυνατό τρόπο τη σημαντική αυτή προσπάθεια που επιτελείται στους απόμαχους της ζωής.

Σημαντική ήταν η παρουσία του επίτιμου μέλους της εφορείας του Ιδρύματος και μεγάλης δωρήτριας κ. Ελλισάβετ Φωτεινέλη – Κριτικού η οποία είναι γνωστή στο πανελλήνιο για τα πλούσια και φιλάνθρωπα αισθήματά της τόσο προς τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας όσο και σε κάθε πάσχοντα συνάνθρωπό μας, κάτι για το οποίο τιμήθηκε πριν λίγες ημέρες από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο για αντίστοιχη φιλανθρωπική της πράξη.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η κ. Κριτικού συντηρεί την νέα πτέρυγα του Γηροκομείου Πειραιώς, την οποία εκ θεμελίων ανοικοδόμησαν με τον αείμνηστο σύζυγό της Ιωάννη Δ. Κριτικό.

Στην Εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης, ο Α΄ υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος Υποναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, οι Βουλευτές Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Δημήτρης Καμμένος και Γιάννης Τραγάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Γεώργιος Δαβάκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Φώσκολος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντιπύραρχος Διονύσιος Κουτσούκος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Νικόλαος Γεωργόπουλος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νικόλαος Πλατανησιώτης Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι φορέων και σωματείων, πλήθος τροφίμων, συγγενείς και φίλοι του γηροκομείου.

Το φλουρί κέρδισε η προϊσταμένη των οικονομικών υπηρεσιών κ.Ιωάννα Κονίδη.

 
{module GalleryPowerPlay_1130}