Εσπερινός επι τη μνήμη του Αγίου Σεραφείμ

Εσπερινός επι τη μνήμη του Αγίου Σεραφείμ

Με με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και τάξη τελέστηκε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 ο Εσπερινός επι τη μνήμη του Αγίου Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου, εορτή κατά την οποία αγη τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Στον πανηγυρικό εσπερινό προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ ενώ παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ηλίου κ. Αθηναγόρας, Κηφισίας κ. Κύριλλος, Κίτρους κ.Γ εώργιος, Διαυλείας κ. Αλέξιος, Κορωνείας κ. Παντελεήμον, Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, Αρχιγραμματέας της Ιερας Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ ο οποίος αναφερόμενος στους εορτάζοντες Αγίους, έκανε ιδιαίτερη μνεία στο ρόλο και τον σκοπό του Επισκόπου, ο οποίος, όπως είπε, πρέπει να αφυπνίζει το λαό και να τον προειδοποιεί για τους επερχόμενους κινδύνους, προκειμένου να προφυλάξει τις ψυχές του ποιμνίου του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ευχαρίστησε τους παρισταμένους Αρχιερείς, τον κλήρο και τους πολυπληθείς ευσεβείς Χριστιανούς, για την συμπροσευχή και την αδελφική εν Χριστώ αγάπη τους.

{module GalleryPowerPlay_1116}