Επίσκεψη του Μεταπτυχιακού της Θεολογικής Σχολής (Ιστορικός Τομέας), στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας.

Επίσκεψη του Μεταπτυχιακού της Θεολογικής Σχολής (Ιστορικός Τομέας), στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Ιστορικός Τομέας του Μεταπτυχιακού τμήματος της Θεολογικής σχολής, πραγματοποίησε την τελευταία καθιερωμένη για φέτος επίσκεψη – μάθημα για το Κανονικό Δίκαιο, με τον επιβλέποντα καθηγητή Κανονικού Δικαίου του τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αρχιμ. π. Γρηγόριο Παπαθωμά, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για να συνομιλήσει μαζί του για θέματα Κανονικού και Εκκλησιαστικού Δικαίου και ενδιαφέροντος. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας είναι από τους λίγους Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος με τόσο μεγάλη εμπειρία σε θέματα τέτοια λόγω της 20ετούς+ Διακονίας του στην Συνοδική Εκκλησιαστική Δικαιοσύνη της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Σεβασμιώτατος αφού δέχθηκε τους φοιτητές στα γραφεία της Μητροπόλεως, τους έκανε μια σύντομη αναφορά γύρω από την Διακονία και την Παρουσία της τοπικής Εκκλησίας του Πειραιώς στην σημερινή δύσκολη εποχή, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γεγονός της προσφοράς της τοπικής Εκκλησιαστικής περιουσίας στο κράτος για την δημιουργία του λεγομένου και ποτέ δημιουργημένου Εκκλησιαστικού ταμείου, γεγονός το οποίο του έδωσε την αφορμή για να ξεκινήσει την ομιλία του με θέμα: «Κανόνες, Εκκλησία και Πολιτεία, πώς πρέπει να προσεγγίζουν οι Θεολόγοι τα θέματα αυτά». Αμέσως μετά την παρουσίαση του Σεβασμιωτάτου, αφού ο Καθηγητής Αρχιμ. π. Γρηγόριος Παπαθωμάς ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την φιλοξενία, του παρέδωσε μια σειρά από βιβλία της Νομοκανονικής Βιβλιοθήκης. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αντιδώρησε μια εικόνα της Παναγίας μας ενώ στους Μεταπτυχιακούς Σπουδαστές από μια σειρά βιβλίων από τα πρακτικά των Ημερίδων που έχουν διεξαχθεί στην Μητρόπολή μας έως σήμερα.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος δεξιώθηκε τους παρευρισκομένους και τους ευχήθηκε καλό κουράγιο και καλή συνέχεια στις σπουδές τους.    

Ακολουθεί σύντομο φωτογραφικό υλικό.

 

{module GalleryPowerPlay_450}