Επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς στην Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς στην Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Επίσκεψη στην Πειραιώτισσα Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Δόμνα Μιχαηλίδου πραγματοποίησε στο γραφείο της σήμερα Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.
Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε την κα Μιχαηλίδου τόσο για τις φιλανθρωπικές δράσεις, όσο και για το κοινωνικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας, γνωρίζοντας τις ευαισθησίες που τη διακρίνουν στα θέματα αυτά.
Της εξέθεσε την ανησυχία του σχετικά με τους αστέγους του λιμανιού του Πειραιά, τα πολλαπλά  προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία, ενώ επικεντρώθηκε στην λειτουργία του Γηροκομείου Πειραιώς το οποίο εποπτεύεται από το υφυπουργείο της. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Υφυπουργός σε τακτά χρονικά διαστήματα επισκέπτεται την συγκεκριμένη δομή η οποία για περισσότερα από 130 χρόνια προσφέρει θαλπωρή, αγάπη, στοργή και φροντίδα στα άτομα της τρίτης και τέταρτης ηλικίας.
Επίσης, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε στην κα Μιχαηλίδου τους παράγοντες οι οποίοι δυσκολεύουν την λειτουργία του ιδρύματος λόγω των διεθνών συνθηκών που επικρατούν και έχουν ως αποτέλεσμα τις αυξήσεις τόσο σε λογαριασμούς κοινής ωφελείας, όσο και σε αγαθά, υπογραμμίζοντας και διαβεβαιώνοντάς την  ταυτόχρονα ότι παρόλη την αύξηση των λειτουργικών και λοιπών εξόδων δεν γίνεται καμία απολύτως έκπτωση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι στο πρόσωπο της κας Υφυπουργού βρίσκει έναν ισχυρό σύμμαχο και συμπαραστάτη, αφού τόσο οι ευαισθησίες της για την συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, όσο και ο άψογος τρόπος διαχείρισης των προβλημάτων από την ίδια και τους συνεργάτες της, δημιουργούν το αίσθημα της ελπίδας για την ομαλή επίλυση των κάθε είδους δυσκολιών.
Από την πλευρά της η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Δόμνα Μιχαηλίδου, συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο για το πλούσιο και πολύπλευρο φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και δεσμεύθηκε να δοθούν λύσεις στα όποια προβλήματα με σκοπό οι γερόντισσες και οι γέροντες να απολαμβάνουν τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του Γηροκομείου Πειραιώς.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος πρόσφερε στην κα Υφυπουργό μία εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου αφού ως γνωστόν η κα Μιχαηλίδου φέρει και το όνομα της Παναγίας.