Εορτασμός Πολιούχου Πειραιώς Αγίου Σπυρίδωνα

Εορτασμός Πολιούχου Πειραιώς Αγίου Σπυρίδωνα

Με την αρμόζουσα τιμή και μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στον Πολιούχο Άγιο Σπυρίδωνα της Πόλεως του Πειραιώς, πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς.

Σε αυτές προεξήρχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ.κ. Δαμασκηνός και ο Βοηθός Επίσκοπος και Ηγούμενος της Ι.Μ. Ασωμάτων Πετράκη κ.κ. Ιάκωβος προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Σεραφείμ.

Το βράδυ στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος μαζί με τους άλλους Αρχιερείς ενώ συνάμα κήρυξε και τον Θείο Λόγο. Την κυριώνυμο ημέρα στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ.κ. Δαμασκηνός ο οποίος και κήρυξε τον Θείο λόγο.

Στον εορτασμό του Αγίου Σπυρίδωνος υπήρξε πάνδημη συμμετοχή του κόσμου και των αρχών της Πόλεώς μας. Δεν κατέστη δυνατή η λιτανεία της Εικόνος του Αγίου Σπυρίδωνος στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά εξαιτίας καταρρακτώδους βροχής.

Ακολουθεί σύντομο φωτογραφικό υλικό από τις λατρευτικές εκδηλώσεις.

Από τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό

{module GalleryPowerPlay_868a}

Από τη Θεία Λειτουργία

{module GalleryPowerPlay_868b}