Εορτασμός Επετείου 28ης Οκτωβρίου στα Σχολεία της Ι.Μ. Πειραιώς

Εορτασμός Επετείου 28ης Οκτωβρίου στα Σχολεία της Ι.Μ. Πειραιώς

Εορτάσθηκε το Έπος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο αμφιθέατρο των εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως μας από το Γυμνάσιο και το Δημοτικό Σχολείο.

Στις δύο γιορτές παρευρέθησαν οι γονείς και οι συγγενείς των μαθητών.

Στην εκδήλωση του Γυμνασίου παρευρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεώς μας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νήφων Καπογιάννης και ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σενασμιωτάτου κ. Αλφιέρης Δημήτριος. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του για την ημέρα ευχήθηκε στη Διευθύντρια του Σχολείου κα Κούβαρη Κυριακή, στο Διδακτικό προσωπικό, σε όλα τα παιδιά του σχολείου, και στους παριστάμενους να φυλάτουν Πίστη και Πατρίδα όπως έπραξαν κατά το 1940 και τα μετέπειτα χρόνια της γερμανικής κατοχής και οι ηρωικοί πρόγονοί μας. Κατά τη διάρκεια της εορτής παρέδωσε τη σημαία του Γυμνασίου για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη σημαιοφόρο και στους αριστούχους μαθητές. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ετοίμασαν αφιέρωμα στην ημέρα και παρουσίασαν θεατρικό με θέμα το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων την 13η Δεκεμβρίου 1943.

Στην εκδήλωση του Δημοτικού Σχολείου τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας εκπροσώπησε ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεώς μας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νήφων Καπογιάννης μαζί με τον Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σενασμιωτάτου κ. Αλφιέρη Δημήτριο και τον π. Γεώργιο Κοντραφούρη. Ο π. Νήφων μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου στη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου κα Μπούκα Αλεξία, το Διδακτικό προσωπικό, τα παιδιά του σχολείου και στους παριστάμενους. Κατά τη διάρκεια της εορτής ο π. Νήφων παρέδωσε τη σημαία του Δημοτικού για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στους αριστούχους μαθητές ενώ για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου τη σημαία παρέδωσε ο π. Γεώργιος Κοντραφούρης στους αριστούχους μαθητές. Παρουσιάστηκαν επικαίρα θεατρικά έργα με πρωταγωνιστές τα παιδιά, τα οποία απήγειλαν ποιήματα και τραγούδια προς τιμή όσων αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν κατά το Έπος του 1940 και τη γερμανική κατοχή που ακολούθησε.

Βρείτε φωτογραφικό υλικό από τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στα σχολεία της Ι.Μ. Πειραιώς στον ιστότοπο της Νεότητας.