Δυναμικά συνεχίζεται ο Ραδιομαραθώνιος κατά της φτώχειας από την Πειραϊκή Εκκλησία.

Δυναμικά συνεχίζεται ο Ραδιομαραθώνιος κατά της φτώχειας από την Πειραϊκή Εκκλησία.

Συνεχίζεται ο μεγάλος ραδιομαραθώνιος κατά της φτώχειας που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM» σε συνεργασία με την τηλεόραση του MEGA η οποία πραγματοποιεί καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας απευθείας συνδέσεις.

Σε αυτό το προσκλητήριο αγάπης δίνουν συνεχώς το «παρών», γνωστοί δημοσιογράφοι και  παρουσιαστές του MEGA, οι οποίοι συμπαραστέκονται με τον δικό τους τρόπο και βοηθούν στην μεγάλη αυτή φιλανθρωπική δράση.

Μιλώντας για αυτή την προσπάθεια, η δημοσιογράφος Ανθή Βούλγαρη αναφέρθηκε στην κοινωνική προσφορά της Εκκλησίας. «Είναι μεγάλη αλήθεια ότι η Εκκλησία έχει καθημερινή παρουσία και στέκεται στον κόσμο, χωρίς να το βροντοφωνάζει και για εμένα αυτό είναι το ωραίο και το γοητευτικό. Τα Χριστούγεννα είναι μία καλή εποχή για να θυμηθούμε όλοι ότι δεν ζούμε σε μία παραδεισένια εποχή, ότι ο συνάνθρωπός μας έχει ανάγκη από ένα φαγητό, από μία αγκαλιά και έναν καλό λόγο», είπε η Ανθή Βούλγαρη.

Από την πλευρά του ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος υπογράμμισε τον αγώνα που έδωσε η Μητρόπολη Πειραιώς παρά τις όποιες αντιξοότητες που συνάντησε στον διάβα της, όπως η δοκιμασία του κορονοϊού.

Ο Γενικός Γραμματέας  Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ.Γιώργος Σταμάτης, επεσήμανε: «Νομίζω ότι το μήνυμα των Χριστουγέννων έρχεται με αυτή την πρωτοβουλία να δείξει ότι εδώ υπάρχει ελπίδα και ότι μπορεί ο καθένας μας να ατενίσει το μέλλον με αισιοδοξία, αρκεί να έχει κάποιον δίπλα του. Η Πειραϊκή Εκκλησία είναι δίπλα στον πολίτη, ακόμα και όταν δεν φαίνεται, και αυτή είναι η μεγαλύτερη αξία αυτής της προσπάθειας».

Στο ραδιοθάλαμο της Πειραϊκής Εκκλησίας βρέθηκαν, επίσης, οι δημοσιογράφοι Ντίνος Σιωμόπουλος, Στέλα Γκαντώνα, Ράνια Τζίμα, Κώστας Τσουρός, Θανάσης Πάτρας, ο ηθοποιός Τάσος Χαλκιάς και  η γνωστή καλλιτέχνις Στέλα Κονιτοπούλου, η οποία μαζί με τα παιδιά της χορωδίας των εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς έψαλε παραδοσιακά κάλαντα μέσα σε μια όμορφη γιορτινή ατμόσφαιρα. Κοινή αντίληψη όλων είναι ότι ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε η αγάπη, η θαλπωρή, η δοτικότητα και η ενότητα είναι αυτά που όλοι έχουμε ανάγκη και που όταν τα δίνουμε στους συνανθρώπους μας, η χαρά επιστρέφει σε εμάς. Η ανθρωπιά είναι πάνω από όλα. Όλοι μαζί μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες της εποχής: οικονομική κρίση, πανδημία, πόλεμος, ενεργειακή κρίση.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου υπογράμμισε ότι «όλοι μαζί σε δύσκολους καιρούς, σε περίοδο πανδημίας καταφέραμε ως χώρα, χάρη και στην αλληλεγγύη και την ευαισθησία των πολιτών, να κρατήσουμε ζωντανούς τους παππούδες μας και τώρα εξακολουθούμε να βοηθούμε τις ευάλωτες ομάδες. Ο εθελοντισμός και η προσφορά με διάρκεια είναι κάτι απαραίτητο στις σημερινές δύσκολες συνθήκες».

Απευθείας συνδέσεις γίνονται και από τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και 98,9 ALPHA RADIO.

Παράλληλα συλλογή τροφίμων πραγματοποιείται στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς, μέχρι τις 21:00.

Τέλος, θυμίζουμε ότι μπορείτε να έχετε απευθείας εικόνα από τον ραδιοθάλαμο της Πειραϊκής Εκκλησίας από την ενημερωτική σελίδα IN.GR και από το 24ωρο πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων ROMFEA.GR

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.