Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Λαμίας: Ένας αιώνας προσφοράς

Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Λαμίας: Ένας αιώνας προσφοράς

Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Λαμάς συμπληρώνει έναν αιώνα συνεχούς παρουσίας και προσφοράς στην Εκπαίδευση, και στην Κοινωνία.

Παρέχει τίτλους σπουδών ισότιμους με αυτούς των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και δίνει τη δυνατότητα εγγραφής σε αποφοίτους Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου. Λειτουργούν όλες οι κατευθύνσεις σπουδών.

Στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Λαμίας λειτουργούν ολιγομελή τμήματα, δανειστική βιβλιοθήκη, σύγχρονο εργαστήριο πληροφορικής και εξοπλισμένο εργαστήριο φυσικών επιστημών. Τα μαθήματα γίνονται με χρήση διαδραστικού πίνακα και τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν και Βυζαντινή Μουσική.

Οι μαθητές του  Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου-Γυμνασίου Λαμίας συμμετέχουν σε προγράμματα Πολιτιστικά – Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης – Αγωγής Υγείας – eTwinning – Comenius κ.ά. ενώ έχουν την ευκαιρία της άθλησης σε γήπεδα ποδοσφαίρουν 4Χ4, μπάσκετ και βόλει.

Στους μαθητές παρέχεται δωρεάν διαμονή & σίτιση στην Περιφερειακή Εκκλησιαστική Εστία Λαμίας, η οποία λειτουργεί υπό την ευθύνη της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Λειτουργεί παρεκκλήσι για τις Ιερές Ακολουθίες και την πρακτική άσκηση των μαθητών στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας.

Τέλος, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος χορηγεί χρηματικό βραβείο 500 ευρώ στους πρωτεύσαντες μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και της Γ’ Λυκείου.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αναζητηθούν

  • μέσω τηλεφώνου: 22310 21381   &   22310 22576,
  • μέσω FAX: 2310 34353,
  • μέσω email: mail@lyk-ekkl-lamias.fth.sch.gr 
  • στην ιστοσελίδα του σχολείου: lyk-ekkl-lamias.fth.sch.gr  
  • ή ακόμα και στο ίδιο το σχολείου που βρίσκεται στην οδό Σινώπης 1, Νέα Μαγνησία, ΤΚ 35100 Λαμία.