Μητροπολίτης Πειραιώς: Η Εκκλησίας βιώνει το Θαύμα και έχει τη Χάρη (video).

Μητροπολίτης Πειραιώς: Η Εκκλησίας βιώνει το Θαύμα και έχει τη Χάρη (video).

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ την Δευτέρα 18 Μαΐου 2020.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την αγαλλίασή του και την ευγνωμοσύνη του προς τον Θεό μας για το άνοιγμα των Ιερών Ναών, σημειώνοντας πως οι Ιεροί Ναοί θα μπορούσαν να λειτουργήσουν εξ αρχής με τους κανόνες που θα όρισαν οι ειδικοί χωρίς και να μην είχαν κλείσει καθόλου.

«Η Πολιτεία επέβαλε το δίκαιο της ανάγκης, αλλά μπορούσε με την αρχή της αναλογικότητας να προβεί σε προσφορότερα και επιεικέστερα μέτρα από τα δρακόντεια μέτρα που έλαβε, της πλήρους απαγόρευσης της λατρείας αυτούς τους δυόμιση μήνες. Στις υπεραγορές τροφίμων και στις τράπεζες μπορούσε να μπαίνει κόσμος και το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και στους ναούς, γιατί τηρούμε πάντα τους υγειονομικούς κανόνες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού επεσήμανε πως αυτό που ζήσαμε τους τελευταίους μήνες ήταν κάτι πρωτόγνωρο, υπογράμμισε ότι «η Εκκλησία βιώνει τη Θεία Χάρη και ζει το θαύμα εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια. Έχει την πεποίθηση ότι η Θεία Χάρη σώζει, Ευλογεί και Αγιάζει τον άνθρωπο, συνεπώς δε φοβόμαστε, αλλά δε θέλουμε να ερχόμαστε σε ρήξη με την Πολιτεία».

Ερωτώμενος για το Ιερό Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, ο Σεβασμιώτατος επανέλαβε πως η Μετάληψη των Αχράντων Μυστηρίων, δεν είναι δυνατόν να προκαλέσει οποιαδήποτε νόσηση ή προσβολή της ψυχοσωματικής μας πραγματικότητας.

«Ο Θεός είναι αγάπη και δίνει ζωή. Πάρα πολλοί άνθρωποι κοινώνησαν την Κυριακή και το περίμεναν με ανυπομονησία. Εγώ καταλύω τα Ιερά Μυστήρια κάθε φορά, το έκανα και την Κυριακή. Είμαι 40 χρόνια κληρικός. Ποτέ δεν έχω νοσήσει από την κατάλυση των Ιερών Μυστηρίων, γιατί είναι ο ζων Χριστός και αυτό είναι πραγματικότητα», σημείωσε.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη του Σεβασμιωτάτου.