Αγιασμός πυροφυλακίου στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς, στην Παιανία.

Αγιασμός πυροφυλακίου στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς, στην Παιανία.

«Σήμερα για μένα είναι μια μεγάλη ημέρα χαράς και Ευλογίας, διότι αποδεικνύει η διαχρονία της Εκκλησίας ακριβώς αυτό που συμβαίνει εδώ: την συνέργεια όλων των θεσμικών φορέων της Πατρίδος μας και του Έθνους μας για την επίτευξη του αγαθού και του ωραίου».

Με αυτά τα λόγια καλωσόρισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ.Στέλιο Πέτσα, τον Δήμαρχο Παιανίας κ.Ισίδωρο Μάδη, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) και Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης κ.Γιάννη Κωνσταντάτο  και τους λοιπούς παρισταμένους κατά την διάρκεια του Αγιασμού που τελέστηκε στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στην Παιανία, «πυροφυλακίου που αποσκοπεί στην διακράτηση αυτής της ομορφιάς και βέβαια της ασφάλειας των συνανθρώπων μας, των πολιτών, των αδερφών μας», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Σεβασμιώτατος.

Επισημαίνοντας πως όταν «βλέπουμε αυτή την ωραία φύση, χαιρόμαστε αυτή την ομορφιά», συνεχάρη τον υπουργό κ.Στέλιο Πέτσα «ο όποιος αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου και τον Σύνδεσμο και βέβαια το δικό μας άνθρωπο, τον Δήμαρχο μας ο οποίος με πάρα πολύ αγάπη περιβάλλει αυτό το έργο».

Αναφερόμενος στη λειτουργία των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ενημέρωσε τους παρισταμένους ότι μέσω αυτού του ποιμαντικού έργου προσφέρεται «κοινωνικοποίηση, αλληλοπεριχώρηση και συναδέλφωση σε τέσσερις χιλιάδες νέους και νέες».

«Είμαστε σε ένα πάρα πολύ ωραίο σημείο. Από δω επισκοπεύουμε πραγματικά όλα τα Μεσόγεια, όλη αυτή την όμορφη περιοχή», είπε σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος ευχόμενος «αυτές οι προσπάθειες να συνεχιστούν και έτσι να δοθεί σε όλους μας η πεποίθηση, η πίστη πως έχουμε ένα χρέος μεγάλο απέναντι  στην δημιουργία του Θεού που μας χάρισε με τόση αγάπη, αφειδώλευτα και πρέπει να την προστατέψουμε και να την διασφαλίσουμε για να την μεταλαμπαδεύσουμε στις διάδοχες γενιές».

«Αυτές οι συνέργειες ενδυναμώνουν τους δεσμούς μας και καταδεικνύουν ακριβώς το γεγονός ότι η Εκκλησία μας δεν είναι ένας χώρος ελίτ, ένας χώρος για κάποιους θρησκευομένους αλλά είναι η μεγάλη ανοιχτή αγκαλιά του Έθνους μας,  της πίστεώς μας. Χωρίς αποκλεισμούς για κανέναν άνθρωπο γιατί πάντοτε εμείς αγκαλιάσαμε την ετερότητα από που κι αν ερχόταν» συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «είμαστε ανοιχτοί σε κάθε άνθρωπο από όλο τον κόσμο, αλλά την ίδια στιγμή διακρατούμε την ιδιοπροσωπία μας και αγωνιζόμεθα με κάθε ευγενή  τρόπο για αυτή την διακράτηση».

Τονίζοντας πως ο χώρος αυτός «είναι ένας χώρος αγάπης, προσφοράς και στοργής», διαβεβαίωσε όλους πως «αυτές οι δομές ανήκουν στο λαό μας και επομένως δεν υπάρχουν αποκλεισμοί».

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Παιανίας κ.Ισίδωρος Μάδης, ο οποίος επισημαίνοντας πως «είναι η πρώτη φορά που σε χώρο της Εκκλησίας, δόθηκε έγκριση και άδεια προκειμένου να βάλουμε πυροφυλάκιο», τόνισε ότι «αυτό που έγινε από πλευράς της Μητροπόλεως Πειραιώς και προσωπικά από το Σεβασμιώτατο είναι κάτι πρωτόγνωρο». «Δηλώνει ο Σεβασμιώτατος φίλος του βουνού, φίλος του Υμηττού μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μάδης, υπογραμμίζοντας πως «η προσπάθεια που γίνεται σήμερα διασφαλίζει και εξασφαλίζει το περιβάλλον».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) και Δήμαρχος Ελληνικού –  Αργυρούπολης κ.Γιάννης Κωνσταντάτος, σημείωσε πως η πράξη του Σεβασμιωτάτου να επιτρέψει την τοποθέτηση του πυροφυλακίου «είναι μία ακόμα μεγάλη προσπάθεια στο έργο που γίνεται για να προστατέψουμε και να ντύσουμε τον Υμηττό από την ανατολική του πλευρά».

Ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αττικής, Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος στον σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους για την πρωτοβουλία τονίζοντας πως «με αυτές τις πρωτοβουλίες γινόμαστε περισσότεροι για τον κοινό σκοπό της πυροπροστασίας της πατρίδας μας και της πολιτικής προστασίας γενικότερα». Επίσης παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής κ.Βασίλης Οικονόμου.

Τέλος, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ.Στέλιος Πέτσας τόνισε πως «όλοι μαζί στο πλαίσιο των συνεργειών που από την αρχή έθεσε ο Σεβασμιώτατος θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να ενισχύσουμε τους εθελοντές να κάνουν το καθήκον τους» και ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο για την πρωτοβουλία του, τόνισε πως «κάθε πρωτοβουλία είμαστε έτοιμοι να την αγκαλιάσουμε».

Την εκδήλωση κάλυψε απευθείας από τον τηλεοπτικό αέρα του Mega με δύο ζωντανές συνδέσεις η εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» όπου μίλησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ και ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ.Στέλιος Πέτσας. Δείτε το σχετικό video από το Mega ΕΔΩ

 Ακολoυθεί σχετικό φωτογραφικό υλικό και video από την τελετή του Αγιασμού.