Έναρξη των Σχολών Γονέων στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.

Έναρξη των Σχολών Γονέων στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.

Τον Αγιασμό ενάρξεως των Σχολών Γονέων – Κέντρων Στήριξης Οικογενείας και Γάμου τέλεσε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, στο Παρεκκλήσιο Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος προς τους υπευθύνους Ιερείς και τους συμμετέχοντες αναφέρθηκε στις δυσκολίες της σημερινής εποχής όπου «πράγματα αυτονόητα και δεδομένα», όπως χαρακτηριστικά είπε, σταθερές αξίες του παρελθόντος και γεγονότα που ενέπνεαν ασφάλεια, σήμερα αμφισβητούνται.

Υπογραμμίζοντας πως σε αυτή την εποχή της συγχύσεως «μόνος ασφαλής οδοδείκτης είναι ο Χριστός», επεσήμανε πως καλούμαστε να είμαστε επόμενοι των Αγίων Πατέρων, εκείνοι οι οποίοι καθημερινά αποδεικνύουν το καινούριο που περιμένει ο κόσμος μέσα στην αποτυχία της ιστορίας.

Έκανε λόγο για την προσπάθεια της Εκκλησίας να μιλήσει στους νέους για αυτό το μεγάλο δώρο του Θεού, την οικογένεια η οποία μας καθιστά συνδημιουργούς μαζί Του, προτρέποντας παράλληλα τους υπευθύνους Ιερείς να μην αποθαρρύνονται και με τη Χάρη του Θεού να προσπαθήσουν να πλησιάσουν τα νέα ζευγάρια με μία «καλή επίθεση αγάπης και προσφοράς», όπως είπε.

Τέλος, προτρέποντας όλους σε μία «πνευματική επανάσταση» και σημειώνοντας πως ό,τι δεν μπορούμε να λέμε στους άλλους, να το λέμε στο Θεό μας, ευχήθηκε καλή πνευματική χρονιά.

Ακολούθησε σχετική ομιλία από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς Αρχιμανδρίτη π.Μεθόδιο Κρητικό, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αναστάντος Χριστού Πειραιώς.

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.