Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Με την Ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ, τελέστηκε σήμερα Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Το Μυστήριο, στο οποίο συμμετείχαν με κατάνυξη αντιπροσωπίες μαθητών από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης των Εκπαιδευτηρίων μας (Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο), αλλά και το εκπαιδευτικό και το διοικητικό προσωπικό, τέλεσαν ο π.Δημήτριος Καλαμπούνιας, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Ταμπουρίων και ο π.Δημήτριος Αρώνης, εφημέριος και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πειραιώς.

Οι δύο Ιερείς μετέφεραν σε όλους τις ευχές και τις Ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ζητώντας από τα παιδιά να μεταφέρουν με τη σειρά τους στα σπίτια και τους οικείους τους το μεγάλο μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου μας. Ευχήθηκαν σε όλους τους μαθητές καλή πρόοδο και καλή σταδιοδρομία στη ζωή τους, ενώ ιδιαίτερες ήταν οι ευχές τους στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που φέτος δίνουν τον δικό τους αγώνα για την εισαγωγή τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τις σχολές της επιλογής τους.

Στο τέλος με τάξη χρίστηκαν όλοι οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας με το Άγιον Έλαιον από τους Ιερείς, προς ίαση ψυχών και σωμάτων, αλλά και προς ενίσχυση της πνευματικής προετοιμασίας για τα μεγάλα και σωτηριώδη γεγονότα της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος.

Ακολουθεί σχετικό video και φωτογραφικό υλικό.