Σύλλογος Φίλων του Ραδιοφώνου της Πειραϊκής Εκκλησίας

 

 Μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτηση εγγραφής πατώντας εδώ.

Η «Πειραϊκή Εκκλησία 91.2FM», ο ραδιοφωνικός σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ξεκίνησε την λειτουργία του στις 30 Οκτωβρίου 1988 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρώην Πειραιώς κ.Καλλίνικο, ως τοπικός (τότε) Ραδιοφωνικός Σταθμός. Η «Πειραϊκή Εκκλησία» συνεχίζει το έργο της και πλέον, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ακούγεται σε ολόκληρο τον κόσμο, σε κάθε γωνιά του πλανήτη μέσω δορυφόρου και του διαδικτύου.

Ο σταθμός στηρίχθηκε εξαρχής στην προσφορά πολλών ανθρώπων που συνεργάστηκαν εθελοντικά για να κάνουν δυνατό ένα εγχείρημα που για πολλούς ήταν παρακινδυνευμένο. Αυτή η διάθεση προσφοράς μεταδόθηκε γρήγορα και στους ακροατές έτσι ώστε να μπορούμε να μιλάμε σήμερα για μια μεγάλη ραδιοφωνική οικογένεια συνεργατών του σταθμού και ακροατών.

Μπορεί άραγε να «μετρηθεί» η προσφορά της «Πειραϊκής Εκκλησίας»; Πόσοι άνθρωποι αναζωογόνησαν τη σχέση τους με τον Χριστό και την εκκλησιαστική κοινότητα; Πόσοι άκουσαν για πρώτη φορά λόγο Θεού; Πόσοι θυμήθηκαν την αξία της ελληνικής παράδοσης και του πολιτισμού μας; Οι μαρτυρίες που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια είναι πραγματικά αμέτρητες. Ταυτόχρονα, είναι πάρα πολλοί οι ακροατές που «ζουν» με την «Πειραϊκή Εκκλησία». Άνθρωποι που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη ζωή, βρίσκουν στον Λόγο του Θεού την παρηγοριά και τη στήριξη που τους είναι απολύτως απαραίτητη.

Η «Πειραϊκή Εκκλησία» στηρίζεται αποκλειστικά στην αγάπη των ακροατών της, οι οποίοι με ποικίλους τρόπους συνδράμουν μονίμως στη λειτουργία της. Ο σταθμός μας θα ήταν αδύνατο να λειτουργήσει, δίχως την εθελοντική προσφορά των παραγωγών και, ταυτόχρονα, τη στήριξη των ακροατών. Ωστόσο τα πάγια έξοδα του σταθμού είναι μεγάλα και, ειδικά στη σημερινή οικονομική συγκυρία, έχουν επιβαρύνει ιδιαίτερα τη λειτουργία του.

Για τον καλύτερο και ουσιαστικότερο συντονισμό μεταξύ του ραδιοφώνου και των ακροατών του, και με αποκλειστικό σκοπό την οικονομική στήριξη του ραδιοφωνικού σταθμού και τη βελτίωση του επιπέδου λειτουργίας του, αποφασίσαμε τη συγκρότηση ενός «Συλλόγου Φίλων του Ραδιοφώνου της Πειραϊκής Εκκλησίας», στον οποίο σας καλούμε να γραφτείτε μέλη, καταβάλλοντας κάθε χρόνο το ποσό τουλάχιστον των 10 ευρώ… Με τον τρόπο αυτό η Πειραϊκή Εκκλησία θα εξακολουθεί να είναι και στο μέλλον «το ραδιόφωνο που μιλάει στην ψυχή μας».

Γνωρίζοντας την έγνοια σας για την «Πειραϊκή Εκκλησία» και έχοντας τη βεβαιότητα της συμμετοχής σας σ’ αυτή την κοινή προσπάθεια, σας ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε ο Θεός να ανταποδίδει πλούσιες τις ευλογίες Του στη ζωή σας!

 

Η Διεύθυνση και το Προσωπικό του

Ραδιοφωνικού Σταθμού της Πειραϊκής Εκκλησίας.

 

Μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτηση εγγραφής πατώντας εδώ.