Παραχώρηση ακινήτου από την Ι.Μ.Πειραιώς στην ΜΚΟ “Γιατροί του κόσμου” για δημιουργία πολυιατρείου και Εγκαίνια από τον Σεβ.Μητρ.Πειραιώς

Παραχώρηση ακινήτου από την Ι.Μ.Πειραιώς στην ΜΚΟ “Γιατροί του κόσμου” για δημιουργία πολυιατρείου και Εγκαίνια από τον Σεβ.Μητρ.Πειραιώς

Από σήμερα άνοιξαν οι πόρτες του Πολυδύναμου Κοινωνικού Ιατρείου Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, στο κέντρο του Πειραιά, ύστερα από την τελετή των εγκαινίων που πραγματοποίησε χθες Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Η νέα αυτή κοινωνική δράση της τοπικής μας Εκκλησίας, που πραγματώνεται με την σύμπραξη της ΜΚΟ «Γιατροί του κόσμου» και του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς, στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο της Ι.Μ.Πειραιώς και τα λειτουργικά έξοδα καλύπτονται από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο.

Το έργο της Εκκλησίας είναι «ένα έργο συναντίληψης, αλληλεγγύης, αλληλοκατανόησης, και στοργής, προς κάθε άνθρωπο αδιακρίτως», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, σημειώνοντας παράλληλα πως «είναι μια ανοιχτή αγκαλιά επάνω στην φλεγομένη μας γη».

Αναφέρθηκε στην διαχρονική προσφορά της τοπικής Εκκλησίας του Πειραιά, από την εποχή κατά την οποία η Ιερά Μονή Αγίου Σπυρίδωνος, «εξήγγειλε προς πάσα κατεύθυνση τον πολιτισμό μας, προσφέροντας όχι μόνο υλική αλλά και πνευματική τροφοδοσία.

«Προσπαθούμε την αγάπη του Θεού να την κάνουμε έργο ζωής στην καθημερινότητα των ανθρώπων του πόνου», και «να συμπαρασταθούμε με όσες δυνάμεις έχουμε στην πολιτεία τόνισε ο Σεβασμιώτατος εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στους συμπαραστάτες αυτής της προσπάθειας τόσο προσωπικά στον Πρόεδρο της ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου» κ. Νικήτα Κανάκη, όσο και στον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιώς, ο οποίος θα αποτελέσει πυλώνα με τα εξαίρετα μέλη του για να απολαμβάνει ο Πειραϊκός λαός της αγάπης της Ιατρικής επιστήμης αλλά και της συναντίληψης που έχει τόση μεγάλη ανάγκη.

«Τα πράγματα δεν είναι μόνο υλική ευδαιμονία αλλά και πνευματική καταξίωση», υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Πειραιώς, αναφέροντας πως όταν ανοίγουμε την αγκαλιά μας «νικούμε το θάνατο, το φθόνο, το ψέμα, την αντιπαλότητα».

Συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή, προτρέποντάς τους ταυτόχρονα να αγκαλιάσουν αυτή την πρωτοβουλία προκειμένου να μην μείνει απλά ένα όραμα, αλλά να γίνεται καθημερινά πράξη.

«Παρακαλώ να Προσεύχεστε για το έργο αυτό», είπε ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος, προσφέροντας την Εικόνα της Παναγίας Τριχερούσης με την ευχή «η Χάρη της και η αγάπης της και η στοργή της και η μητρική της προστασία να δυναμώνει και να σκεπάζει αυτό το έργο»

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο πρόεδρος της ΜΚΟ «Γιατροί του κόσμου» ο οποίος, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ για την ιδέα αυτού του έργου, σημείωσε ότι «θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη».

«Τα ιατρεία δεν είναι οι χώροι. Είναι οι άνθρωποι, οι δεκάδες εθελοντές, οι οποίοι από τις επόμενες μέρες πιάνουν δουλειά για να μπορέσουν να κάνουν ένα απλό πράγμα, να δώσουν ανακούφιση στον πόνο των ανθρώπων που είναι σε ανάγκη» ανέφερε, συμπληρώνοντας: «Ελπίζω να μην είναι μακριά ο καιρός που δεν θα το χρειαζόμαστε πια και θα μπορούμε έτσι πανηγυρικά να το κλείσουμε. Προς το παρών έχουμε πολύ δουλειά και με τη συνεργασία όλων μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι στον Πειραιά μας κανένας άνθρωπος δεν θα είναι νηστικός, άστεγος και δεν θα έχει την περίθαλψη που χρειάζεται».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νικόλαος Πλατανησιώτης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα πετύχουμε κάτι πολύ πρωτόγνωρο και πολύ καλό», υπογραμμίζοντας πως «θέλουμε να προσφέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε στους συνανθρώπους μας».

Σε μία δύσκολη εποχή «η συνέργεια μπορεί να μας δώσει ελπίδα. Στον Πειραιά το πράττουμε αυτό όλοι οι φορείς της Πόλης», υπογράμμισε στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Ιωάννης Μώραλης. «Δεν εκπλήσσομαι για την πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου. Μας έχεις συνηθίσει σε τέτοιες πρωτοβουλίες», είπε χαρακτηριστικά συγχαίροντας όλους τους πρωτεργάτες αυτής της κοινωνικής δράσης.

Ο Περιφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης σημείωσε πως αυτή την εποχή δοκιμάζεται η κοινωνική συνοχή και πως η κρίση αφήνει δυνατά αποτυπώματα στις ασθενείς κυρίως κοινωνικές ομάδες. «Η αλληλεγγύη, μια υπέρτατη αξία, υπηρετείται σήμερα και με αυτό το παράδειγμα. Χρειαζόμαστε πολλά τέτοια παραδείγματα… για να αντέξουμε στις έκτακτες συνθήκες αυτής της περιόδου», τόνισε.

Τέλος, η Βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων κ. Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, συνεχάρη όλους για το μεγάλο αυτό έργο, το οποίο χαρακτήρισε Θεόπνευστο, τονίζοντας ότι «η Εκκλησία είναι πάντοτε πρωτεργάτης σε αυτά τα έργα, οι γιατροί του κόσμου κάνουν λειτούργημα. Είναι ένα έργο που κάνουν μαζί με το Θεό και τον άνθρωπο.

{module GalleryPowerPlay_1080}