Μητροπολίτης Πειραιώς: «Σήμερα είναι μία ιστορική στιγμή για όλο τον Πειραιά, αλλά και για όλο το λεκανοπέδιο».

Μητροπολίτης Πειραιώς: «Σήμερα είναι μία ιστορική στιγμή για όλο τον Πειραιά, αλλά και για όλο το λεκανοπέδιο».

Την Ακολουθία του Αγιασμού στον ανακαινισμένο Πύργο του Πειραιά τέλεσε σήμερα Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, παρουσία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας ανάπτυξης ακινήτων Dimand κ. Δημήτρη Ανδριόπουλου.

Να σημειώσουμε ότι το αναβαθμισμένο κτίριο έχει ύψος 84 μέτρων και αποτελείται από 22 ορόφους.

Ο Σεβασμιώτατος, στον σύντομο χαιρετισμό του, αναφερόμενος στην σημαντικότητα του έργου τόσο για την Πόλη του Πειραιά όσο και για τον τόπο μας γενικότερα, σημείωσε πως «σε αυτό τον χώρο οντοποιείται ο ορισμός της γλώσσας μας», όσον αφορά τη λέξη «άνθρωπος». Απευθυνόμενος στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Dimand κ. Δημήτρη Ανδριόπουλο επεσήμανε πως «ζούμε ένα θαύμα. Ένα όραμα 50 και πλέον ετών πήρε σάρκα και οστά». «Είστε εκείνος που κίνησε όλη την διαδικασία και συνήργησε όλος αυτός ο κόσμος να γίνει αυτό το μεγάλο θαύμα της ανακαινίσεως του Πύργου. Ενός σκιάχτρου, ενός φαντάσματος του παρελθόντος».

«Σήμερα είναι μία ιστορική στιγμή για όλο τον Πειραιά, αλλά και για όλο το λεκανοπέδιο, η οποία θα γραφτεί στην ιστορία», τόνισε ο Σεβασμιώτατος, ενώ απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Ιωάννη Μώραλη σημείωσε πως θα εγγραφεί στην ιστορία ότι «θα είστε ο Δήμαρχος επί των ημερών του οποίου και με την ορμή του οποίου έγινε αυτό το θαύμα».

Εκφράζοντας για μία ακόμη φορά την ευγνωμοσύνη του στον κ. Ανδρεόπουλο, συνεχάρη τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Μώραλη, ο οποίος πλέον «έχει εγγραφεί στην ιστορία του Πειραιά με ανεξίτηλα γράμματα», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Σεβασμιώτατος. «Είναι μια βαθιά επίγνωση του τι δυνατότητες έχουμε ως λαός», πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για ένα σύγχρονο τεχνολογικό θαύμα και ένα έργο που ομορφαίνει την πατρίδα και τη ζωή μας.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης τόνισε πως το έργο της ανακαίνισης του Πύργου του Πειραιά «είναι από τα σημαντικά έργα που δείχνει την πρόοδο και την εξωστρέφειά του» του Δήμου, σημειώνοντας παράλληλα πως πρόκειται για ένα έργο το οποίο δείχνει την άριστη συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Ο Διευθύνον Σύμβουλος της Dimand, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο ο οποίος δέχθηκε να τελέσει την Ακολουθία του Αγιασμού. «Νοιώθουμε ότι εσείς μας ενώνετε και μας κρατάτε όλους ενωμένους για να πετυχαίνουμε μεγάλους στόχους», υπογράμμισε, ενώ αναφερόμενος στο έργο ανακαίνισης, επεσήμανε πως ο Πύργος του Πειραιά «είναι ένα κτήριο που τιμά την πόλη. «Είναι το πιο σύγχρονο κτήριο που υπάρχει στην Ελλάδα». «Εδώ συγκεντρώνει οτιδήποτε υπάρχει τεχνολογικά σαν τελευταία λέξη», πρόσθεσε, τονίζοντας πως δεν καταναλώνει πολύ ενέργεια, αποτελείται από φιλικά υλικά, αλλά το κυριότερο από όλα έχει το ιδανικό περιβάλλον για να εργάζεται ο άνθρωπος. «Το κτήριο έχει προκαλέσει το διεθνές ενδιαφέρων Πανεπιστημίων, αλλά προσέλκυσε και μισθωτές Διεθνούς βεληνεκούς», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο 22ο όροφο του Πύργου, πρόσφερε στον κ. Ανδριόπουλο ως Ευλογία μία Εικόνα της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας.

Ακολουθούν video από την Ακολουθία του Αγιασμό και τον Χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου, καθώς και από τον χαιρετισμό του κ. Μώραλη, του κ. Ανδριόπουλου και της μικρής ξενάγησης στον 22ο όροφο του Πύργου.

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.