Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχθηκε την Αγία Ζώνη ο Πειραιάς (φωτογραφίες και video)

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχθηκε την Αγία Ζώνη ο Πειραιάς (φωτογραφίες και video)

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχθηκε πριν από λίγο ο Πειραιάς την Αγία Ζώνη, το μοναδικό Θεομητορικό κειμήλιο το οποίο σώζεται από την επίγεια ζωή της Παναγίας και φυλάσσεται στην ΙΜΜ Βατοπαιδίου.

Το Θεομητορικό κειμήλιο που κόμισε ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, συνοδεία Βατοπαιδινών πατέρων, έφτασε στο πρώτο λιμάνι της χώρας με πλοίο του Λιμενικού Σώματος.

Εκεί την Αγία Ζώνη υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, παρουσία κλήρου και λαού.

Ακολούθησε Δοξολογία σε ειδική εξέδρα στην προβλήτα του λιμανιού παρουσία υπουργών και υφυπουργών, ενώ το Γέροντα Εφραίμ προσφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Αμέσως μετά συνοδεία όλων των κληρικών της τοπικής Εκκλησίας, φιλαρμονικών και αγημάτων από τα τρία σώματα στρατού και πλήθους πιστών, η Αγία Ζώνη εν πομπή, κατευθύνθηκε προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πειραιώς.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς εισερχόμενος στον Ναό του Αγίου Νικολάου, τοποθέτησε την Αγία Ζώνη στο μέσω του Ναού προς προσκύνηση και ευλογία του ευσεβούς λαού.

Να αναφερθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου εξέρχεται από το Άγιον Όρος, μετά την πανδημία του κορωνοϊού που ξεκίνησε το 2019.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου Πειραιώς, προκειμένου οι πιστοί να έχουν την δυνατότητα να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη, θα παραμένει ανοικτός επί 24ώρου μέχρι της 13 Νοεμβρίου 2022.

Πηγή: Romfea.gr

Ακολουθούν σχετικά video και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Φωτογραφικό υλικό από romfea.gr

Η υποδοχή της Αγίας Ζώνης στον Πειραιά από ψηλά

Προσφώνηση Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Προσφώνηση Εκπροσώπου Ελληνικής Κυβερνήσεως κ.Ιωάννη Πλακιωτάκη

Προσφώνηση Δημάρχου Πειραιά κ.Ιωάννη Μώραλη

Αντιφώνηση Καθηγουμένου Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτου Εφραίμ.