ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Τρία σημαντικά γεγονότα εόρτασε και πανηγύρισε η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς σήμερα Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2018.

Στις 16.30 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ υποδέχθηκε και ενθρόνισε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, του πρώτου λιμένος της χώρας, την Ιερά εικόνα του Χριστού Παντεπόπτου όπου στο εξής θα τιμάται και θα προστατεύει την πόλη του Πειραιά εις στο διηνεκές. Η Ιερά Εικόνα είναι δωρεά ευγενούς δωρήτριας.

Η δεύτερη μεγάλη ευλογημένη συγκυρία είναι η επέτειος ενθρονίσεως της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Πορταϊτίσσης, στον Καθεδρικό μας Ναό το 2016 η οποία πλέον θα Πρεσβεύει προς τον Παντεπόπτη Κύριο για όλους μας.

Το τρίτο γεγονός είναι η εορτή του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, ο οποίος είναι «προστάτης, έφορος και μέντορας» όπως χαρακτηριστικά είπε ο Σεβασμιώτατος, του Ραδιοφωνικού Άμβωνα της τοπικής μας Εκκλησίας, του πρώτου εκκλησιαστικού ραδιοφωνικού σταθμού της χώρας, του ραδιόφωνο που μιλάει στην ψυχή μας, το οποίο φέτος στις 30 Οκτωβρίου συμπλήρωσε 30 χρόνια ζωής και λειτουργίας.

Και τα τρία αυτά γεγονότα «πρέπει να σταθούν αφορμή δοξολογίας προς τον Πανάγαθο Θεό μας», επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, την Χάρη και την Ευλογία του οποίο ευχήθηκε σε όλους, επικαλούμενος την μεσιτεία της Υπεραγίας Θεοτόκου και τις Πρεσβείες του Αγίου Πορφυρίου.

{module GalleryPowerPlay_1278}