Λυκειο

Διευθύντρια:   Μυρσίνη Σφαιρίδου
Διεύθυνση:   Kαλοκαιρινού 112, 185 46, Ταμπούρια Πειραιάς
Τηλέφωνο:   210 46 10 915  
Ιστοσελίδα:   lykeio.ekpaideutiria-imp.gr
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο:  mail@lyk-ipn.att.sch.gr 

 

Ανθρωπιστική Παιδεία και Αγωγή για τη διαμόρφωση ισορροπημένων  προσωπικοτήτων με αρχές και ήθος

 

Το Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς ιδρύθηκε το 2016 από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ ο οποίος οραματίστηκε την ενδυνάμωση των Εκπαιδευτηρίων με τη δημιουργία του Γυμνασίου  το 2012 και με αυτό τον τρόπο ολοκληρώθηκαν οι σχολικές βαθμίδες. Υπό την έμπνευση και καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου, τα Εκπαιδευτήρια πλέον της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς αποτελούν μία ξεχωριστή, μοναδική και ολοκληρωμένη πρότοταση ελληνορθόδοξης αγωγής.

Το Πρόγραμμα Σπουδών περιλαμβάνει διευρυμένο πρόγραμμα ωρών διδασκαλίας,προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας και μετασχολικής μελέτης, επιπλέον δραστηριότητες και πλήρη προετοιμασία για τις πανελλαδικές Εξετάσεις. Οι ξένες γλώσσες καλύπτονται με εφαρμογή τουλάχιστον δύο ξένων  Γλωσσών με πρώτη τα Αγγλικά, με πλήρως φροντιστηριακή διδασκαλία. Οι μαθητές αποκτούν σταδιακά διπλώματα γλωσσομάθειας με στόχο την κατάκτηση της άριστης γνώσης πριν την ενασχόλησή τους  με την προετοιμασία για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Παράλληλα οι μαθητές καλλιεργούν τις δεξιότητες και τα τάλαντά τους μέσα από τεχνικές της θεωρίας της πολλαπλής νοημοσύνης συμμετέχοντας σε πολλαπλές δραστηριότητες όπως: θέατρο, ρομποτική-νέες τεχνολογίες, αθλητικοί όμιλοι και χορός, χορωδία, εκμάθηση μουσικών οργάνων, καινοτόμες δράσεις και προγράμματα.

Ως Ιδιωτικό Λύκειο παρέχεται στους μαθητές ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις, μέσα σ’ ένα ασφαλές, οικογενειακό  περιβάλλον.

Η επιτυχία των μαθητών/τριών στις πανελλαδικές εξετάσεις και τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας σε αυτές προκύπτουν από το οργανωμένο πρόγραμμα, τη μεθοδική εξέλιξη των μαθητών/τριών, το έμπειρο και προσοντούχο εκπαιδευτικό προσωπικό και την κατάλληλη προετοιμασία. Οι απόφοιτοι/ες των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς ακολουθούν ανώτατες σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ιδιαίτερες επιτυχίες και σπουδαία επιστημονική, επαγγελματική και προσωπική πρόοδο.

Το μεγάλο στοίχημα όμως είναι η συναισθηματική και κοινωνική νοημοσύνη και η πνευματικότητα των παιδιών. Στόχος για κάθε ημέρα είναι οι μαθητές να δρουν ομαδικά περισσότερο, να συνεργάζονται περισσότερο, να εμπνέονται, να προσφέρουν, να μοιράζονται, να δείχνουν αλληλεγγύη, να συγχωρούν, να ενδυναμώνουν ακόμα περισσότερο τους δεσμούς αυτής της μεγάλης οικογένειας που αποτελούν τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Την πνευματική καθοδήγηση έχει αναλάβει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ ο οποίος περιβάλλει τα μέλη της οικογένειας των Εκπαιδευτηρίων με αγάπη και φροντίδα. Χάρη στη δική του έμπνευση και ευλογία συνεχίζεται και ευδοκιμεί αυτή η πρότυπη και καινοτόμος προσπάθεια ανθρωπιστικής Παιδείας και Αγωγής βασισμένης σε αρχές και  ιδανικά που διαμορφώνουν υγιείς προσωπικότητες με αξίες, προοπτικές και όραμα για το μέλλον.