Κατηχητικά και Νεανικές Συντροφιές

Σε όλες τις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, λειτουργούν Κατηχητικά Σχολεία για παιδιά προσχολικής ηλικίας και δημοτικού, καθώς επίσης και Νεανικές Συντροφιές για νέους και νέες γυμνασίου και λυκείου.

Επίσης λειτουργούν ομάδες αποφοίτων και φοιτητών, καθώς και πλειάδα παιδικών και νεανικών δραστηριοτήτων. 

Για περισσότερες πληροφορίες ενημερωθείτε από το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς (210 45 14 833) και από τις Ενορίες της τοπικής μας Εκκλησίας. 

Κατηχητικά Βοηθήματα    |   Κατασκηνωτικές Εγκαταστάσεις    |   Υπεύθυνοι Ιερείς

Σχετικές Ειδήσεις

Ι.Μ. Πειραιώς: Ολοκληρώθηκε η κατασκηνωτική περίοδος αγοριών Δημοτικού

Παιανία | Ιάσονας Ντικούλης Με τη βοήθεια του Θεού και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή 21 Ιουλίου 2024 η κατασκηνωτική περίοδος αγοριών Δημοτικού «Χριστιανούπολη 2024» στον φιλόξενο χώρο του «Πειριακού Χωριού» της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στην Παιανία Αττικής. Στην περίοδο συμμετείχαν περί τους 120 κατασκηνωτές και 40 στελέχη με … Continue reading Ι.Μ. Πειραιώς: Ολοκληρώθηκε η κατασκηνωτική περίοδος αγοριών Δημοτικού

Μητροπολίτης Πειραιώς: Πάρτε δύναμη από τους ήρωες και τους μάρτυρές μας – 37η Γιορτή Νεολαίας Ι.Μ. Πειραιώς.

Σπουδαία και σημαντικά μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας έστειλαν την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 εκατοντάδες νέες και νέοι από τις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, οι οποίοι συμμετείχαν στην 37η κατά σειρά Γιορτή Νεολαίας της τοπικής μας Εκκλησίας που πραγματοποιήθηκε, για μία ακόμη χρονιά, στο Βεάκειο Θερινό Θέατρο, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Πλήθος … Continue reading Μητροπολίτης Πειραιώς: Πάρτε δύναμη από τους ήρωες και τους μάρτυρές μας – 37η Γιορτή Νεολαίας Ι.Μ. Πειραιώς.

Μητροπολίτης Πειραιώς: «Πνευματική επανάσταση απέναντι σε αυτήν την καταθλιπτική ύπνωση των συνειδήσεων».

Με ενθουσιασμό, Εθνική υπερηφάνεια, ιδιαίτερο παλμό και ζωντάνια πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 η Εκδήλωση που διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για την διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου: του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας του 1821. Στο αμφιθέατρο «Αθανάσιος Κανελλόπουλος» του Πανεπιστημίου … Continue reading Μητροπολίτης Πειραιώς: «Πνευματική επανάσταση απέναντι σε αυτήν την καταθλιπτική ύπνωση των συνειδήσεων».

Μητροπολίτης Πειραιώς: Το χαμόγελο του Θεού, δια των παιδιών μας, μας χαρίζει ελπίδα απέναντι στην καταθλιπτική καθημερινότητα.

Το 4ο Φεστιβάλ Χορωδιών που διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και συμμετείχαν μουσικά σύνολα από Ενορίες της τοπικής μας Εκκλησίας, πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πειραϊκού Συνδέσμου. Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, αρχικά ευχαρίστησε τους υπευθύνους των χορωδιών, τους Πατέρες που έχουν … Continue reading Μητροπολίτης Πειραιώς: Το χαμόγελο του Θεού, δια των παιδιών μας, μας χαρίζει ελπίδα απέναντι στην καταθλιπτική καθημερινότητα.

Ευλογία Βασιλόπιτας του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Ακολουθεί κείμενο από το Γραφείο Νεότητος της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς. Με την χάρη Του Θεού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου η εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Η όμορφη εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της βασιλόπιτας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, ενώ στη συνέχεια … Continue reading Ευλογία Βασιλόπιτας του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Μητροπολίτης Πειραιώς: «Εύχομαι να ζήσουμε τα Χριστούγεννα και πάλι στις φάτνες της καρδιάς μας».

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 η κεντρική Εορταστική Εκδήλωση του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς με την ευκαιρία των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου. Νέες και νέοι από τα Κατηχητικά Σχολεία και τις Νεανικές Ενοριακές Συντροφιές της τοπικής μας Εκκλησίας, μέσα από ήθη, έθιμα, παραδόσεις, Χριστουγεννιάτικα … Continue reading Μητροπολίτης Πειραιώς: «Εύχομαι να ζήσουμε τα Χριστούγεννα και πάλι στις φάτνες της καρδιάς μας».

Σύναξη επιμόρφωσης στελεχών κατηχήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η πρώτη επιμορφωτική σύναξη στελεχών κατηχήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για την φετινή κατηχητική χρονιά, στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς. Ομιλητής ήταν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ευσέβιος Σπανός με θέμα: «Ο κατηχητής στην σημερινή εποχή». Ο … Continue reading Σύναξη επιμόρφωσης στελεχών κατηχήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Ηχηρό το κάλεσμα του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στα παιδιά του Πειραιά για να ακολουθήσουν το δρόμο του Χριστού και της Εκκλησίας!

Μητροπολίτης Πειραιώς: “Στην Εκκλησία μπορείτε να στερεώσετε τη ζωή σας και στην Εκκλησία θα βρείτε έναν ασφαλή δρόμο που μπορείτε να πορευθείτε. Σ’αυτό θα σας βοηθήσουν οι κατηχητικές συνάξεις”. Με την παρουσία παιδιών όλων των ηλικιών, αλλά και των γονέων και κηδεμόνων τους, σε ιδιαίτερα εορταστικό κλίμα με πολλές συγκινήσεις και σε ατμόσφαιρα που θύμιζε … Continue reading Ηχηρό το κάλεσμα του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στα παιδιά του Πειραιά για να ακολουθήσουν το δρόμο του Χριστού και της Εκκλησίας!