Κατηχητικά και Νεανικές Συντροφιές

Σε όλες τις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, λειτουργούν Κατηχητικά Σχολεία για παιδιά προσχολικής ηλικίας και δημοτικού, καθώς επίσης και Νεανικές Συντροφιές για νέους και νέες γυμνασίου και λυκείου.

Επίσης λειτουργούν ομάδες αποφοίτων και φοιτητών, καθώς και πλειάδα παιδικών και νεανικών δραστηριοτήτων. 

Για περισσότερες πληροφορίες ενημερωθείτε από το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς (210 45 14 833) και από τις Ενορίες της τοπικής μας Εκκλησίας. 

Κατηχητικά Βοηθήματα    |   Κατασκηνωτικές Εγκαταστάσεις    |   Υπεύθυνοι Ιερείς

Σχετικές Ειδήσεις

Ηχηρό το κάλεσμα του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στα παιδιά του Πειραιά για να ακολουθήσουν το δρόμο του Χριστού και της Εκκλησίας!

Μητροπολίτης Πειραιώς: “Στην Εκκλησία μπορείτε να στερεώσετε τη ζωή σας και στην Εκκλησία θα βρείτε έναν ασφαλή δρόμο που μπορείτε να πορευθείτε. Σ’αυτό θα σας βοηθήσουν οι κατηχητικές συνάξεις”. Με την παρουσία παιδιών όλων των ηλικιών, αλλά και των γονέων και κηδεμόνων τους, σε ιδιαίτερα εορταστικό κλίμα με πολλές συγκινήσεις και σε ατμόσφαιρα που θύμιζε … Continue reading Ηχηρό το κάλεσμα του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στα παιδιά του Πειραιά για να ακολουθήσουν το δρόμο του Χριστού και της Εκκλησίας!

Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ για την έναρξη του νέου Κατηχητικού έτους 2023 – 2024.

  Μ Η Ν Υ Μ Α ΤΟΥ ΣΕΒ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΕΠΙ ΤΗι ΕΝΑΡΞΕΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ  2023-2024    ­ Αγαπητά μου παιδιά,   Το κέντρο της εκκλησιαστικής ζωής του τόπου μας είναι οι Ενοριακές εκκλησιές μας. Δοξάζουμε το Θεό που μας δίνει και τούτη τη χρονιά την πολύτιμη ευκαιρία να ξεκινήσουμε τις Κατηχητικές … Continue reading Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ για την έναρξη του νέου Κατηχητικού έτους 2023 – 2024.

Ο Ηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, ομιλιτής στο Συνέδριο Στελεχών Νεότητος της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς.

Με την παρουσία και την ομιλία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ.Εφραίμ, ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 το διήμερο Συνέδριο Στελεχών Νεοτητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις ανακαινισμένες κατασκηνωτικές μας εγκαταστάσεις στο Πειραϊκό Χωριό, στην Παιανία Αττικής. Καλωσορίζοντας με θερμά λόγια τον Γέροντα Εφραίμ και την συνοδεία … Continue reading Ο Ηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, ομιλιτής στο Συνέδριο Στελεχών Νεότητος της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς.

Πρώτη ημέρα Συνεδρίου Στελεχών Νεότητος

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η έναρξη του διήμερου Συνεδρίου Στελεχών της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στις ανακαινισμένες κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις στην Παιανία Αττικής. Νωρίς το απόγευμα, τελέστηκε ο Αγιασμός έναρξης των εργασιών του Συνεδρίου, από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Νήφωνα Καπογιάννη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Διευθυντή του Γραφείου Νεότητος. Εν συνεχεία οι αντιπρόσωποι των ενοριών … Continue reading Πρώτη ημέρα Συνεδρίου Στελεχών Νεότητος

Δείτε σε VIDEO την 36η Γιορτή Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς που πραγματοποιήθηκε στο Βεάκειο Θέατρο.

Δειτε ολόκληρη την 36η Γιορτή Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς που διοργάνωσε το Γραφείο Νεοτητος της τοπικής μας Εκκλησίας. Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023, στις 19:30, στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιώς.

Με επιτυχία η 36η Γιορτή Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στο Βεάκειο Θέατρο.

Ξεχωριστά μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας έστειλαν χθες, Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023, οι εκατοντάδες νέες και νέοι των Ενοριών της τοπικής μας Εκκλησίας, οι οποίοι συμμετείχαν στην 36η Γιορτή Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς που πραγματοποιήθηκε στο Βεάκειο θέατρο, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στον πανέμορφο λόφο της Καστέλλας προκειμένου να εμψυχώσει … Continue reading Με επιτυχία η 36η Γιορτή Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στο Βεάκειο Θέατρο.

Μητροπολίτης Πειραιώς: «Η προσευχή μας σήμερα αγκαλιάζει όλη τη νεότητα».

«Τα παιδιά μας ετοιμάζονται για ένα μεγάλο άλμα, για μία μεγάλη προσπάθεια, για ένα επιστέγασμα στα δώδεκα χρόνια της μαθητικής τους εργώδους προσπάθειας και αγωνίας». Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την ενίσχυση των νέων που θα διαγωνιστούν σε λίγες ημέρες στις Πανελλήνιες Εξετάσεις τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, σήμερα Σάββατο 27 Μαΐου 2023, στο Παρεκκλήσιο … Continue reading Μητροπολίτης Πειραιώς: «Η προσευχή μας σήμερα αγκαλιάζει όλη τη νεότητα».

Εορταστική Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως για την 25η Μαρτίου, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς (video).

Δειτε ολόκληρη την επετειακή εκδήλωση που διοργάνωσε το Γραφείο Νεοτητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για την διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας. Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαρτίου, στις 18:30, στην αίθουσα «Αθανάσιος Κανελλόπουλος» του Πανεπιστημίου Πειραιώς.