ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΒΙΤΑΛΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΒΙΤΑΛΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Γέροντος Νεκταρίου Βιτάλη τελέστηκε χθες Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς.

Ακολούθησε εκδήλωση – αφιέρωμα στο πρόσωπο του μακαριστού Γέροντος, κατά τη διάρκεια της οποίας η κ.Αθηνά Σιδέρη αναφέρθηκε σε σημαντικά, γεμάτα Θεία Χάρη, γεγονότα που βίωσε μέσω της γνωριμίας της με τον μακαριστό Γέροντα.

Επίσης προβλήθηκε βίντεο με σημαντικούς σταθμούς της προσφοράς του μακαριστού Αρχιμανδρίτη σε εκατοντάδες ψυχές.

Ακόμη ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Παναγιώτου, ανέγνωσε μέρος της Διαθήκης του Γέροντα τονίζοντας τις αρετές της ακτημοσύνης και της φιλανθρωπίας του, ενώ έκανε μνεία και στις Δωρεές του μακαριστού προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Πειραιώς. Θυμίζουμε ότι για την προσφορά του αυτή, το 2013 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ τον ανακήρυξε Μεγάλο Ευεργέτη του Ναού, ενώ το 2016 τον τίμησε με την Ανώτατη διάκριση της τοπικής μας Εκκλησίας, τον Σταυρό του Αγίου Σπυρίδωνος.

Η Εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους λόγους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ προς τους παρευρισκομένους, οι οποίοι κυριολεκτικά κατέκλισαν τον Μητροπολιτικό Ναό.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις πλούσιες πνευματικές εμπειρίες που βίωσε όταν ο Γέροντας ήταν εν ζωή, αλλά και στο θαυμαστό γεγονός της ακαμψίας του μακαριστού κατά την τέλεση της Εξοδίου Ακολουθίας του.

{module GalleryPowerPlay_1231}