Εκδήλωση τιμής στην Ιερατική οικογένεια κατά την διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης γιορτής του Γραφείου Νεότητος της Ι.Μ.Π.

Εκδήλωση τιμής στην Ιερατική οικογένεια κατά την διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης γιορτής του Γραφείου Νεότητος της Ι.Μ.Π.

Στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019 η μεγάλη Εορταστική Εκδήλωση του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, για τις επερχόμενες ημέρες του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Στην εκδήλωση, οι περισσότεροι από 400 νέοι και παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων και των Νεανικών Ενοριακών Συντροφιών της Μητροπόλεώς μας, προσπάθησαν να καταδείξουν σε όλους, το γεγονός ότι τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο δέντρα, φώτα, φαγητό και διασκέδαση, αλλά κάτι ουσιαστικότερο στην καθημερινότητά μας.

Κατά την διάρκεια της Εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ στην σύντομη ομιλία του, ευχαρίστησε όλα τα παιδιά καθώς και τους υπευθύνους Ιερείς και Κατηχητές, οι οποίοι διακονούν στις κατά τόπους ενορίες και στην συνέχεια τιμώντας για μία ακόμη χρονιά την Ιερατική Οικογένεια, παρέδωσε σε όλους του Ιερείς, τις Πρεσβυτέρες και τα παιδιά από ένα συμβολικό εορταστικό δώρο.

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Πανάγιο Θεό μας, επισημαίνοντας πως «οι Πατέρες, είναι οι αδελφοί οι οποίοι έχουν την μεγάλη αυτή τιμή να είναι την ιδία στιγμή και σαρκικοί και πνευματικοί πατέρες και να έχουν την μεγάλη Ευλογία να διακονούν και την κατ’ οίκον Εκκλησία τους, αλλά και την Εκκλησία του Χριστού, το θυσιαστήριο της αγάπης, της μετοχής στη ζωή του Θεού».

Υπογραμμίζοντας πως «αυτή η ώρα είναι μια ώρα τιμής στην Ιερατική Οικογένεια. Την οικογένεια που αποτελεί το πρωταρχικό κύτταρο του Εκκλησιαστικού βίου», εξέφρασε τις ευχαριστίες του «για το μεγάλο έργο το οποίο επιτελούν μέσα στην κοινωνία των ανθρώπων, μέσα στην ερημία των πόλεων και φέρουν σε όλους εμάς το ζείδωρο μήνυμα της Γεννήσεως, της ενανθρωπίσεως του Θεού Λόγου, της κοινωνίας του κτιστού κόσμου με τον άκτιστο Θεό».

Ανέφερε πως «η Εκκλησία είναι ένα γιορτάσι, είναι μια πανήγυρις πρωτοτόκων στον Ουρανό και στη γη. Ένα σώμα είμαστε με κεφαλή τον Χριστό» και ευχήθηκε σε όλους «να έχουν ειρήνη, υγεία, δύναμη, να αναζωπυρώνουν το χάρισμά τους δια της Ευχαριστίας, να τους χαρίζει ο νηπιάσας Κύριος τα δώρα της ενανθρωπήσεως, τη Βασιλεία Του, τη δύναμή Του, τη Χάρη Του, την Ευλογία Του, το Πανάγιο και ζωαρχικό Του Πνεύμα».

«Να Ευλογεί ο Θεός την Ιεροσύνη σας», είπε κατακλείοντας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.