Δράσεις υγείας και κυκλοφοριακής αγωγής στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

Δράσεις υγείας και κυκλοφοριακής αγωγής στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

Δράσεις που αφορούσαν την υγεία και την κυκλοφοριακή αγωγή πραγματοποιήθηκαν στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων παρακολούθησαν  στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας, Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής του Ινστιτούτου Οδικής Ασφαλείας «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασίας με τον Δήμο Πειραιά και με την μέριμνα των Αντιδημάρχων Γρηγόρη Καψοκόλη και Δημήτρη Καρύδη.

Στόχος  του  προγράμματος είναι η κυκλοφοριακή διαπαιδαγώγηση των μαθητών. Πραγματοποιήθηκε από ειδικούς η παρουσίαση θεμάτων οδικής ασφάλειας και η προβολή video. Διενεμήθη ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο  για την αξιολόγηση των μαθητών επί θεμάτων οδικής κυκλοφορίας και οδικής συμπεριφοράς. Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες μετέβησαν στην πλατεία Θεμιστοκλή  στον Πειραιά όπου πραγματοποιήθηκε βιωματική δράση οδικής ασφάλειας. Δοκίμασαν τους προσομοιωτές ατυχήματος και με ειδικά γυαλιά αντιλήφθηκαν πώς συμπεριφέρεται ο οδηγός υπό συνθήκες κατανάλωσης αλκοόλ όπως επίσης και τη σημασία της ασφαλούς οδήγησης  οδηγώντας εντός ορίων ταχύτητας και φορώντας πάντα ζώνη ασφαλείας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού σχολείου στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Πειραιά για την προαγωγή της Δημόσια Υγείας σε συνεργασία με το Δήμο και τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά υπεβλήθησαν σε ολοκληρωμένο προληπτικό έλεγχο υγείας από διάφορες ιατρικές ειδικότητες.  Στο  ίδιο προληπτικό πρόγραμμα θα συμμετάσχουν και οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων.

Ευχαριστούμε θερμά τους Αντιδημάρχους Γρηγόρη Καψοκόλη και Δημήτρη Καρύδη για την ευγενική τους διάθεση να συμπεριλάβουν τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για την ενίσχυση τους εκπαιδευτικού μας έργο και των δράσεων της τοπικής μας Εκκλησίας.