Μητροπολίτης Πειραιώς: «Το Γηροκομείο Πειραιώς φιλοδοξεί να είναι ένα μεγάλο σπίτι, μια οικογένεια, μια ανοιχτή αγκαλιά».

Μητροπολίτης Πειραιώς: «Το Γηροκομείο Πειραιώς φιλοδοξεί να είναι ένα μεγάλο σπίτι, μια οικογένεια, μια ανοιχτή αγκαλιά».

Με την συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου που κατέκλισε τον πανέμορφο κήπο του Γηροκομείου Πειραιώς, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 η εορταστική εκδήλωση που διοργάνωσε η Αντιπεριφέρεια Πειραιά σε συνεργασία με το Γηροκομείο, αφιερωμένη στην Γ΄ και Δ΄ ηλικία.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, σημείωσε πως πρόκειται για μία προσπάθεια όλων των Πειραιωτών «σε εκείνους που μας έδωσαν ότι πιο πολύτιμο είχαν: τον εαυτό τους, της ζωή τους, την ιστορία τους», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Εμείς εδώ προσπαθούμε να συνεχίσουμε αυτό το δρόμο» υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, επισημαίνοντας πως τους γέροντες και τις γερόντισσεςς «τους αγαπούμε, τους έχουμε σαν πρότυπα στην ζωή μας… Μας διδάσκουν με την σύνεσή τους, με τη σοφία τους, με την αγάπη τους».

Αναφέροντας πως «αυτή η γιορτή είναι μία ταπεινή προσπάθεια απόδοσης τιμής στο μεγάλο έργο που προσέφεραν», τόνισε πως «το Γηροκομείο Πειραιώς φιλοδοξεί να είναι ένα μεγάλο σπίτι, μια οικογένεια, μια ανοιχτή αγκαλιά».

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους εργαζομένους και διακονούντες στο Γηροκομείο Πειραιώς και ολοκληρώνοντας, αφού ευχαρίστησε την νεοεκλεγείσα Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ.Σταυρούλα Αντωνάκου, απευθύνθηκε προς όλους παρευρισκομένους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να σας παρακαλέσω, όχι σήμερα αλλά κάθε ημέρα, να έχετε στην καρδιά σας, στην ψυχή σας, στην σκέψη σας, αυτό τον χώρο των πατεράδων μας, των παππούδων μας, των γιαγιάδων μας, των ανθρώπων των δικών μας, γιατί είμαστε ένας άνθρωπος και μια καρδιά σε αυτή την ωραία πόλη που έχει αυτό το προνόμιο να μας ενώνει όλους, τον Πειραιά μας».

Τέλος, δίνοντας τον λόγο στην κ.Αντωνάκου υπογράμμισε πως «Είμαστε εικόνες του Θεού, που μέσα σε αυτόν τον όμορφο κόσμο της δημιουργία Του, προσπαθούμε να τηρήσουμε τις αρχές και τις αξίες του αληθινού ανθρώπου και μία από αυτές είναι και η τέχνη, το τραγούδι , η αγάπη, η ομορφιά. Τελικά η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε η κ.Σταυρούλα Αντωνάκου η οποία αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία με τους υπευθύνους του Γηροκομείου Πειραιώς και στον άψογο και υποδειγματικό τρόπο λειτουργίας του ιδρύματος.

«Είναι μια αυτονόητη υποχρέωση όλων απέναντι στους ανθρώπους που μας έφεραν στη ζωή, να τους δίνουμε λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς, διασκέδασης. Ο πολιτισμός είναι ένα αγαθό», επεσήμανε η κ.Αντωνάκου, διαβεβαιώνοντας όλους ότι η Περιφέρεια Πειραιά θα είναι « κοντά στο έργο του Γηροκομείου και πάνω από όλα στο έργο της Ιεράς Μητρόπολης που είναι μεγάλο και σημαντικό.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία και συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πειραιά, Μουσική συντροφιά μας κράτησαν ο Δαυιδ Μαχμίας, ο Μπάμπης Βελισσάριος και η Ελένη Πέτα.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους: οι Βουλευτές Κώστας Κατσαφάδος, Νίκος Μανωλάκος, Νόνη Δούνια και Γιάννης Τραγάκης, ο Εκπρόσωπος του δημάρχου Πειραιά, Αντιδημαρχος Δημήτρης Καρύδης, η Διοικήτρια του Τζανείου Νοσοκομείου Μαρια Αρβανίτη, Περιφερειακοί, Δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, Πρόεδροι φορέων συλλόγων και σωματείων.