Recommend Print

Μητροπολίτης Πειραιώς: Ο Χριστός σταυρώνεται για να μας προσφέρει ειρήνη και ταυτόχρονα να μας δώσει χαρά

1152 DSC 3733Aρωγός και συμπαραστάτης σε συνανθρώπους μας οι οποίοι αγωνιούν και παλεύουν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους δυσκολίες βρέθηκε για μια ακόμη χρονιά η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς μέσω του κοινωνικού και φιλανθρωπικού της έργου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ, Σεραφείμ προσέφερε περισσότερα από 5.000 «δέματα αγάπης» με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το πασχαλινό τραπέζι σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα διαβίωσης.

Επεσήμανε πως με αυτό τον τρόπο τιμούμε «την προσπάθεια της Εκκλησίας μας, το μήνυμα της αγάπης που επί ολόκληρο το χρόνο προσφέρεται σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη με τις μικρές βέβαια και ατελείς μας δυνάμεις».

«Η καρδιά όλων μας είναι μεγάλη για να χωρεί στην ανάγκη του κάθε αδελφού μας αδιακρίτως από την οποιαδήποτε προσωπική του θέση, από καταγωγή, από τις σκέψεις του ή τις αντιλήψεις του» σημείωσε και προσέθεσε:

«Γιορτάζουμε σε λίγες ημέρες το πάθος και την Ανάσταση του Χριστού και αυτό που μας προσφέρεται ως μήνυμα από όλη αυτή την Ιερά υπόθεση είναι οι δύο λέξεις που περιέχουν ουσιαστικά τα πάντα: ειρήνη και χαρά. Ο Χριστός Σταυρώνεται και κατεβαίνει στον Άδη και συντρίβει το θάνατο για να μας προσφέρει ειρήνη και ταυτόχρονα να μας δώσει χαρά. Είναι τα δύο στοιχεία που λείπουν από τον κόσμο μας παρόλη την τεχνολογική έκρηξη των σχημάτων του κόσμου αυτού. Λείπει η ειρήνη των συνειδήσεων, των κοινωνιών, των οικογενειών, των ανθρώπων και λείπει και η αληθινή, πηγαία χαρά, η χαρά που τρέφει την ψυχή και ηρεμεί την διάνοια και την συνείδηση. Αυτά είναι τα δώρα του Χριστού του Αναστημένου στον κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως».

«Αποτέλεσμα της ειρήνης και της χαράς είναι η ανυπόκριτη αγάπη», κατέληξε.

Ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά τους εθελοντές της μητροπόλεως «οι οποίοι προσφέρουν το χρόνο τους, την οικονομικής τους δυνατότητα, την αγάπη τους, το υστέρημά τους, για να ανακουφίζονται αδελφοί μας που βρίσκονται σε μία δύσκολη και τραγική κατάσταση», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την θερμή στήριξη και συμπαράσταση σε όλη αυτή την προσπάθεια, εξέφρασε και στον Ο.Σ.Φ.Π. «που αγωνίζεται για το ΄΄ευ αγωνίζεσθαι΄΄, διαχρονικά και ο πρόεδρός του κ. Ευάγγελος Μαρινάκης που συνδράμει την φιλόθεη και φιλανθρωπική προσπάθεια της μητροπόλεώς μας», όπως υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Κούλης Δουρέκας, ο οποίος εκπροσώπησε τον κ. Μαρινάκη μαζί με τον προπονητή της ομάδος ποδοσφαίρου κ. Τάκη Λεμονή, αναφέρθηκε στα δύο συναισθήματα που τον διακατέχουν τέτοιες στιγμές: «από τη μία είναι η λύπη που η κοινωνία μας λόγο της οικονομικής κρίσης περνάει τόσα πολλά και από την άλλη είμαι τόσο υπερήφανος που ανήκω στον Ολυμπιακό που δείχνει ότι εκτός από πρωταθλητής στο γήπεδο είναι και πρωταθλητής στη ζωή».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς αφού ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα παιδιά της χορωδίας των εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, τα οποία έψαλλαν τα κάλαντα του Λαζάρου και τα συνεχάρη που τηρούν τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας, ευχήθηκε Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!

 

kataskinosi2018a

ByzantinhAfissa2017


Παρασκευή 25 Μαΐου 2018
Γ' εύρεσις Τιμίας Κεφαλής Ιωάννου Προδρόμου

imp-fylladio-1

pistevw ma8hteia

ex katwtero 2013 2014pistevw h synanthsh small

ENTEYKTHRIO

programma

Περιοδικό "Πειραϊκή Εκκλησία"

pe302 p1
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Έτος 2018 / 28ο - Αριθμός τεύχους 302

Αι αιρέσεις του Παπισμού

aireseispapismou

ΒΙΒΛΙΟ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
κ.κ ΣΕΡΑΦΕΙΜ word
Η αίρεσις

της ικανοποιήσεως της Θείας Δικαιοσύνης
δια της Σταυρικής Θυσίας του Κυρίου
air

ΒΙΒΛΙΟ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
κ.κ ΣΕΡΑΦΕΙΜ word
Κόσμος

«ΕΞΕΛΙΞΙΣ Ἤ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ;»
«ΤΥΧΑΙΟΤΗΣ Ἤ ΠΑΝΣΟΦΟΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΣ;»
«ΦΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Ἤ ΑΠΕΡΙΝΟΗΤΟΣ ΘΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ;»
KosmosExelixisHDhmiourgia

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
κ.κ ΣΕΡΑΦΕΙΜ word
«ΕΞΕΛΙΞΙΣ Ἤ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ;»

«ΤΥΧΑΙΟΤΗΣ Ἤ ΠΑΝΣΟΦΟΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΣ;»

«ΦΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Ἤ  ΑΠΕΡΙΝΟΗΤΟΣ ΘΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ;»