Με λαμπρότητα τα Θεοφάνεια στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά.

Με λαμπρότητα τα Θεοφάνεια στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά.

Με την δέουσα λαμπρότητα και Εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε σήμερα Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020, η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά.

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, το πρωί εψάλει ο Όρθρος και στην συνέχεια τελέστηκε Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερωνυμου, συμπαραστατούμενου υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Στην συνέχεια τελέστηκε η Ακολουθία του Αγιασμού, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλου.

Ακολούθως, στην ειδική εξέδρα που είχε τοποθετηθεί έναντι του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος, Πολιούχου Πειραιώς, πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των υδάτων, υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στους πανηγυρικούς εορτασμούς την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Γιάννης Πλακιωτάκης, ενώ παρέστησαν επίσης η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. κ.Φώφη Γεννηματά, ο Δήμαρχος Πειραιά Ιωάννης Μώραλης, ο Περιφεριάρχης Αττικής κ.Γεώργιος Πατούλης, εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, οι ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς επίσης και πλήθος πιστών.

Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονταν τρία πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία και απέδωσαν τιμές στην τελετή ρίψης του Τιμίου Σταυρού.

Μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων Υποβρυχίων Καταστροφών, απόστρατοι και εν ενεργεία, βούτηξαν στη θάλασσα προκειμένου να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.