Απονομή ξενόγλωσσων πτυχίων στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

Απονομή ξενόγλωσσων πτυχίων στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

Η απονομή ξενόγλωσσων πτυχίων όλων των βαθμίδων έως proficiency πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 στα Εκπαιδευτήρια της τοπικής μας Εκκλησίας, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ, παρουσία εκπροσώπου από το Πανεπιστήμιο του Cambridge.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη με ιδιαιτέρως θερμά λόγια τα παιδιά για τις σπουδαίες επιδόσεις τους λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι «η τιμή μας, ο στέφανός μας και η χαρά μας», ενώ απευθυνόμενος προς την κ.Μαρία Νίκα, εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου Cambridge την ευχαρίστησε «για την αγάπη της και για την διαχρονική στήριξη του έργου μας και μέσω αυτής τον οργανισμό Cambridge University που μας θεωρεί σαν μία προέκτασή του και εμείς κάτω από τη δική του επιστημονική σκέπη και προστασία προσπαθούμε να επεκτείνουμε αυτό το παγκόσμιο έργο εκμάθησης μιας τόσο δυναμικής και γενναίας γλώσσας η οποία έχει πάρα πολλές αναφορές και ρίζες και στην δική μας γλώσσα», υπενθυμίζοντας την ομιλία του μακαριστού Ξενοφώντος Ζολώτα στα Ηνωμένα Έθνη όπου χρησιμοποίησε 95.000 λέξεις της αγγλικής γλώσσας με Ελληνικές ρίζες.

Θερμές ευχαριστίες απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος και προς τους γονείς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, αλλά και προς τους καθηγητές για την άψογη, οργανωμένη και μεθοδική εργασία τους, αποτέλεσμα των οποίων είναι αυτές οι επιτυχίες των παιδιών.

Ειδικότερα βράβευσε την συντονίστρια του τμήματος Αγγλικών miss Margaret Καλκούνη για την πολυετή προσφορά της στα εκπαιδευτήρια που έχει ως αποτέλεσμα τις επιτυχίες των παιδιών όλα αυτά τα χρόνια λέγοντας χαρακτηριστικά πως η ίδια «έχει αφοσιωθεί στο έργο αυτό. Της αξίζει κάθε τιμή και κάθε αναγνώριση».

Τέλος απευθυνόμενος προς τους μαθητές και τις μαθήτριες είπε: «Εύχομαι να έχετε ακόμα πιο πολλές επιτυχίες στη ζωή σας και μέσω αυτού του γεγονότος να τιμάται και το σχολείο της Μητροπόλεως που είναι ένα μοναδικό, πρωτοποριακό ίδρυμα σε όλη την Εκκλησία της Ελλάδος».