Αγιασμός νέας Δικαστικής περιόδου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς.

Αγιασμός νέας Δικαστικής περιόδου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς.

Την νέα περίοδο του Εφετείου και του Πρωτοδικείου Πειραιώς, εγκαινίασε σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 με την Ακολουθία του Αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Ο Σεβασμιώτατος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο του τριμελούς Συμβουλίου Διευθύνσεως Εφετείου κ.Αντώνιο Πλακίδα, την Προϊσταμένη Εισαγγελίας Εφετών κ.Βασιλική Τσιρώνη, τον Πρόεδρο του τριμελούς Συμβουλίου Πρωτοδικών κ.Ιωάννη Μαλούχο, την Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ.Ανθούλα Μπούμπα και την Προϊσταμένη Διεύθυνσης Γραμματείας κ.Μαρία Κεϊκογλου.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος προς τους δικαστικούς λειτουργούς, σημείωσε πως «για εμάς όλους τους πολίτες είστε φωτεινά πρόσωπα στα οποία έχουμε εναποθέσει όχι μόνο την εκδίκηση της δικαιοσύνης, αλλά και την διακράτηση των αξιών του ανθρωπίνου βίου».

«Είστε εκείνοι οι οποίοι με τον κόπο σας, που δεν αμείβεται παρά μόνο πνευματικά και οντολογικά, μας προσφέρετε την δυνατότητα να κατανοούμε τη σημασία της μεταφυσικής των πράξεων, γιατί μας διδάσκετε με τον δικό σας δυναμικό τρόπο, την επιστημοσύνη σας και την αφοσίωσή σας στον μέγιστο βαθμό της δικαιοσύνης ότι ο άνθρωπος κρίνεται από τα έργα του» επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζοντας με έμφαση πως «οι πράξεις του καθενός μας θα είναι ο στέφανος ή ο κριτής της ζωής μας».

Τόνισε πως «οι πράξεις μας μεταβαίνουν στην πραγματικότητα των ουρανών, στην αιωνιότητα», συμπληρώνοντας ότι «στην δικαιοσύνη γίνεται απτή η πραγματικότητα ότι ο άνθρωπος δεν είναι μια τυχαία συνάρμοση κυττάρων όπως λένε κάποιοι. Είναι ένθεη καταγωγή για αυτό μέσα του δονείται από την έννοια της δικαιοσύνης».

Τέλος, σημειώνοντας ότι «στην ανθρώπινη κοινωνία υπάρχει η έννοια του δικαίου», ευχήθηκε σε όλους υγεία, δύναμη, να Ευλογεί ο Θεός της ζωή τους και καλή παραγωγική χρονιά.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο τριμελούς Συμβουλίου Διευθύνσεως Εφετείου κ.Αντώνιος Πλακίδας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία  και την Ευλογία του, ευχήθηκε σε όλους τους συναδέλφους του καλή δύναμη και την νέα χρονιά, γεμάτη υγεία και χαρά.

Τέλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γεώργιος Σταματογιάννης ευχήθηκε με την σειρά του σε όλους καλή και καρποφόρα νέα χρονιά.