Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Την Ακολουθία του Αγιασμού για την νέα σχολική χρονιά τέλεσε σήμερα Τετάρτη (11/09/2019) στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Ο Σεβασμιώτατος κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, αφού ευχήθηκε στα παιδιά και τους Εκπαιδευτικούς, καλή και Ευλογημένη σχολική περίοδο, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Πανάγιο Θεό μας, αλλά και τις ευχαριστίες του προς τους γονείς «διότι μας χαρίζεται το μεγαλύτερο δώρο στη ζωή μας», όπως χαρακτηριστικά είπε, για αυτή την μεγάλη τιμή και  Ευλογία «να εμπιστεύεστε την μητέρα Εκκλησία ώστε τα παιδιά μας να συνεχίσουν αυτό το έργο».

Σημείωσε ότι το εκπαιδευτικό αυτό ίδρυμα «30 χρόνια εξαγγέλλει την πίστη, την ιδιοπροσωπία, τον πολιτισμό, την ψυχή και την καρδιά μας», συμπληρώνοντας πως «είναι ένας χώρος όπου ο κάθε νέος άνθρωπος βρίσκει τον εαυτό του γιατί κοινωνεί στον πολιτισμό του λαού μας, του Έθνους μας και της Πίστεώς μας».

«Για την Μητρόπολή μας και την Εκκλησία μας αυτό το έργο είναι το μεγαλύτερο, είναι το σπουδαιότερο από όσα επιτελεί, διότι κάθε ένας νέος άνθρωπος αποκτά μια πανοπλία για να είναι πάντοτε ελεύθερος, αξιοπρεπείς, δίκαιος, έντιμος, πιστός, αληθινός και να απολαύσει στη ζωή του τα δώρα του Θεού» επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζοντας πως «αυτή είναι η προσφορά αυτού του σχολείου. Να καταρτίσει τα παιδιά ολοκληρωμένους ανθρώπους».

Τόνισε πως «ένα βασικό στοιχείο του πολιτισμού μας είναι η ανεκτικότητα και η αποδοχή της διαφορετικότητος και της ετερότητος» συμπληρώνοντας ότι ως Έθνος «πάντοτε προσφέραμε τον πολιτισμό μας για να γίνει όχημα αλληλοκοινωνίας και αλληλοπεριχώρησης.

Συνεχάρη επίσης τα παιδιά τα οποία πέρσι φοιτούσαν στα Εκπαιδευτήριά μας και φέτος πέρασαν στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας λέγοντας με έμφαση ότι «αυτό για εμάς αποτελεί τον κύριο στέφανο αυτής της προσπάθειας».

Τέλος, ζήτησε τις προσευχές και την αγάπη όλων για την συνέχιση αυτού του έργου, το οποίο χαρίζει την πίστη στον Χριστό και ταυτόχρονα τον πολιτισμό της Πατρίδος «και θέλουμε στα παιδιά μας να εμπνεύσουμε ηρωικά πρότυπα, αυτό που λείπει από τη σύγχρονη εκπαιδευτική πρόταση, γιατί χωρίς ήρωες, χωρίς πρότυπα ο άνθρωπος δεν μπορεί να έχει πυξίδα στη ζωή του».

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε προς τον κ.Αθανάσιο Μαρτίνο, Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους, με δωρεά του οποίου πραγματοποιήθηκε τους θερινούς μήνες η ανακαίνιση των εγκαταστάσεων των εκπαιδευτηρίων καθώς επίσης και στον κ.Ευάγγελο Μαρινάκη για τη δωρεά του Λυκείου.

Στην Ακολουθία του Αγιασμού παρέστησαν:  ο Δήμαρχος Πειραιά Ιωάννης Μώραλης, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, οι Βουλευτές Κώστας Κατσαφάδος και Χριστόφορος Μουτσικάκης, ο Αντιδήμαρχος Γρηγόρης Καψοκόλης, ο Πρόεδρος Ομίλου Άλφα Σοφοκλής Ξυνής, ο Σχολικός Σύμβουλος Δημήτρης Σκρέκας, η Σύμβουλος Νηπιαγωγείου Φωτεινή Οζναορίδου και ο Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά Πρωτοσίλαος  Κωστάντζος.

Όλοι εκφράστηκαν με πολύ θερμά λόγια για τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και τόνισαν την σπουδαιότητα αυτού του έργου της τοπικής μας Εκκλησίας.

Τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στοχεύουν αφενός στο να προσφέρουν γνώσεις και τρόπους μάθησης, αφετέρου να εμφυσήσουν στους μαθητές την ελληνορθόδοξη παιδεία, που στοχεύει στην ολόπλευρη πνευματική, ψυχική και σωματική καλλιέργειά τους.

Διαθέτουν σύγχρονες, ανακαινισμένες εγκαταστάσεις με άρτια εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας αλλά και εργαστήρια.

Λειτουργούν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης (Παιδικός Σταθμός, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) ενώ  αξιοσημείωτη είναι  η επιτυχία των μαθητών της Γ΄Λυκείου  στις Πανελλήνιες Εξετάσεις καθώς άγγιξε το 100%.

Δείτε VIDEO ΕΔΩ και ΕΔΩ